ACC 600 mg x 10 plicuri x 1 compr. eff.

Producator:
Disponibil doar in farmaciile fizice - Contact
ANMDMR Raporteaza o reactie adversa

Pagina actualizata la data de 24.02.2020

Acest medicament se poate elibera fara prescriptie medicala. Se recomanda citirea cu atentie a prospectului sau a informatiilor de pe ambalaj. Daca apar manifestari neplacute adresati-va medicului sau farmacistului.
Momentan, medicamentele OTC sunt disponibile doar in farmaciile fizice Farmacia la Pret Mic.

ACC 600 mg x 10 plicuri x 1 comprimat efervescent - Farmacia la pret mic

ACC 600 mg comprimate efervescente usureaza tusea si expectoratia in bronsitele induse de raceala la adolescenti peste 14 ani si adulti si fluidizeaza mucusul.


ACC 600 mg comprimate efervescente este un medicament care are in componenta sa acetilcisteina, o substanta activa care fluidifica mucusul vascos de la nivelul cailor respiratorii.

Nu este recomandata utilizarea ACC 600 mg comprimate efervescente in cazul in care va confruntati cu ulcer de intestin sau stomac de lunga durata, daca sunteti alergic la acetilcisteina sau la oricare dintre celelalte componente ale medicamentului ori daca aveti astm bronsic ce se agraveaza.

... Citeste mai mult

ACC 600 mg comprimate efervescente nu influenteaza capacitatea persoanelor de folosire a utilajelor ori de conducere a vehiculelor.

... Citeste mai putin
Produsul ACC 600 mg x 10 plicuri x 1 comprimat efervescent face parte din categoria OTC - Medicamente fara prescriptie - Raceala, gripa si tuse - Tuse productiva - ACC 600 mg x 10 plicuri x 1 comprimat efervescent

ACC 600 mg comprimate efervescente:
Tratament secretolitic în bolile bronhopulmonare acute și cronice însoțite de tulburări de formare și transport al mucusului la adulți și adolescenţi cu vârsta peste 14 ani.

Prospect: Informații pentru utilizator

ACC 100 mg comprimate efervescente

Pentru adulți, adolescenți și copii cu vârsta peste 2 ani

ACC 200 mg comprimate efervescente

Pentru adulți, adolescenți și copii cu vârsta peste 6 ani

ACC 600 mg comprimate efervescente

Pentru adulți și adolescenți cu vârsta peste 14 ani

Acetilcisteină

Citiţi cu atenţie şi în întregime acest prospect înainte de a începe să luaţi acest medicament, deoarece conţine informaţii importante pentru dumneavoastră.

Luaţi întotdeauna acest medicament conform indicaţiilor din acest prospect sau indicaţiilor medicului dumneavoastră sau farmacistului.

• Păstraţi acest prospect. S-ar putea să fie necesar să-l recitiţi.

• Întrebaţi farmacistul dacă aveţi nevoie de mai multe informaţii sau recomandări.

• Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. Acestea includ orice posibile reacţii adverse nemenţionate în acest prospect. Vezi pct. 4.

• Dacă după 4 - 5 zile nu vă simţiţi mai bine sau vă simţiţi mai rău, trebuie să vă adresaţi unui medic.

Ce găsiţi în acest prospect:

1. Ce este ACC comprimate efervescente şi pentru ce se utilizează

2. Ce trebuie să ştiţi înainte să luaţi ACC comprimate efervescente

3. Cum să luaţi ACC comprimate efervescente

4. Reacţii adverse posibile

5. Cum se păstrează ACC comprimate efervescente

6. Conţinutul ambalajului şi alte informaţii

1. Ce este ACC comprimate efervescente şi pentru ce se utilizează

ACC comprimate efervescente conține substanța activă acetilcisteină și fuidifică mucusul vâscos de la nivelul căilor respiratorii.

ACC 100 mg comprimate efervescente este folosit pentru a fluidiza mucusul și pentru a facilita tusea și expectorația în bronșitele induse de răceală la copii cu vârsta peste 2 ani, adolescenți și adulți.

ACC 200 mg comprimate efervescente este folosit pentru a fluidiza mucusul și pentru a facilita tusea și expectorația în bronșitele induse de răceală la copii cu vârsta peste 6 ani, adolescenți și adulți.

ACC 600 mg comprimate efervescente este folosit pentru a fluidiza mucusul și pentru a facilita tusea și expectorația în bronșitele induse de răceală la adolescenți cu vârsta peste 14 ani și adulți

2. Ce trebuie să ştiţi înainte să luaţi ACC comprimate efervescente

Nu luați ACC comprimate efervescente dacă:

• sunteți alergic la acetilciteină sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament

(enumerate la punctul 6).

• aveți un astm bronșic care se agravează.

• aveți ulcer de stomac sau de intestin de lungă durată.

ACC comprimate efervescente nu se administrează la

ACC 100 mg comprimate efervescente ACC 200 mg comprimate efervescente

• copii cu vârsta sub 2 ani

ACC 600 mg comprimate efervescente

• adolescenți cu vârsta sub 14 ani

Atenţionări şi precauţii

Discutați cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul înainte de a lua ACC comprimate filmate dacă aveți:

• modificări ale pielii și mucoaselor

Apariția reacțiilor severe ale pielii cum sunt sindromul Stevens-Johnson și sindromul Lyell au fost rareori raportate ca fiind corelate cu utilizarea de acetilcisteină. Dacă modificările pielii și nucoaselor apar pentru prima oară, trebuie să consultați imediat medicul și să întrerupeți administrarea de acetilcisteină.

• astm bronșic

Vezi de asemenea pct 2, paragraful 2 Nu luați ACC comprimate efervescente”.

• Antecedente de ulcere stomacale sau intestinale sau aveți aceste ulcere în prezent

Vezi de asemenea pct 2, paragraful 2 Nu luați ACC comprimate efervescente”.

• hipersensibilitate la histamină

La acești pacienți trebuie evitat tratamentul pe ternem lung, deoarece ACC comprimate efervescente influențează metabolismul histaminei și poate duce la simptome de intoleranță (de exemplu, durere de cap, secreții nazale, mâncărimi).

• O incapacitate de a elimina mucusul prin tuse

Copii

ACC 100 mg comprimate efervescente ACC 200 mg comprimate efervescente

Având în vedere cantitatea mare de substanță activă, ACC comprimate efervescente nu este recomandat copiilor cu vârsta sub 2 ani.

ACC 600 mg comprimate efervescente Având în vedere cantitatea mare de substanță activă, ACC comprimate efervescente nu este recomandat copiilor cu vârsta sub 14 ani. Alte medicamente, cu o cantitate mai mică de substanță activă, sunt disponibile pentru ei.

ACC împreună cu alte medicamente

Spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi, aţi luat recent sau s-ar putea să luaţi orice alte medicamente. Acest lucru se aplică în special pentru:

• antitusive

Administrarea concomitentă de ACC comprimate efervescente și antitussive poate provoca o congestie secretorie periculoasă datorită unui reflex redus al tusei. Această terapie asociată trebuie să aibă o indicație terapeutică precisă.

• Este inperativ să vă adresați să vă adresați medicului dumneavoastră înainte de a utiliza acest medicament în combinație cu antibiotice.

Studiile experimentale au demonstrat o reducere a efectului antibioticelor (tetracicline, aminoglicozide, peniciline) cauzată de acetilcisteină. Din motive de siguranţă, antibioticele trebuie administrate separat şi la un interval de cel puţin 2 ore. Acest lucru nu se aplică medicamentelor conţinând substanţa activă cefiximă sau loracarbef. Acestea pot fi luate în același timp cu acetilcisteina.

• cărbune activat

• trinitrat de glicerină: un medicament cunoscut ca și nitroglicerină, folosit pentru vasodilatație.

Medicul dumneavoastră vă va monitoriza pentru tensiune arterială redusă, care poate deveni gravă și care poate fi indicată de durerile de cap.

Teste de laborator

Spuneți medicului dumneavoastră că luați ACC comprimate efervescente în cazul în care este necesar să faceți următoarele teste, doarece poate afecta determinarea:

• salicilaților: medicamente pentru tratamentul durerii, inflamațiilor sau reumatismului

• corpilor cetonici din urină.

Sarcina şi alăptarea

Dacă sunteţi gravidă sau alăptaţi, credeţi că aţi putea fi gravidă sau intenţionaţi să rămâneţi gravidă, adresaţi-vă medicului sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua acest medicament.

Sarcina

Deoarece nu există experiență suficientă referitoare la utilizarea acetilcisteinei la femeile gravide, ACC comprimate efervescente trebuie utilizat în timpul sarcinii numai dacă medicul dumneavoastră consideră că este absolut necesar.

Alăptarea

Nu sunt disponibile date referitoare la excreția acetilcisteinei în laptele matern. De aceea, trebuie să utilizați ACC comprimate efervescente în timpul alăptării numai dacă medicul dumneavoastră consideră că este absolut necesar.

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor

ACC comprimate efervescente nu are influenţă cunoscută asupra capacităţii de a conduce vehicule şi de a folosi utilaje.

ACC comprimate efervescente conține urme de sorbitol, lactoză și sodiu.

Dacă medicul dumneavoastră v-a atenţionat că aveţi intoleranţă la unele categorii de glucide, vă rugăm să-l întrebaţi înainte de a lua acest medicament.

ACC 100 mg comprimate efervescente Un comprimat conține sodiu 3,5 mmol (80,5 mg). Acest lucru trebuie avut în vedere la pacienţii care urmează o dietă cu restricţie de sodiu.

ACC 200 mg comprimate efervescente Un comprimat conține sodiu 3,6 mmol (82,9 mg). Acest lucru trebuie avut în vedere la pacienții care urmează o dietă cu restricție de sodiu.

ACC 600 mg comprimate efervescente Un comprimat conține sodiu 6,03 mmol (138,8 mg). Acest lucru trebuie avut în vedere la pacienții care urmează o dietă cu restrictive de sodium.

3. Cum să luați ACC comprimate efervescente

Luaţi întotdeauna acest medicament exact aşa cum este descris în acest prospect sau aşa cum v-aspus medicul dumneavoastră sau farmacistul. Discutaţi cu medicul sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur.

Doza recomandată, în cazul în care nu v-a fost altfel prescrisă de către medic, este:

ACC 100 mg comprimate efervescente

 

Vârsta

 

Doza zilnică totală

 

Copii cu vârsta între 2 și 5 ani

 

1 comprimat efervescent de 2-3 ori pe zi

 

Copii și adolescenți cu vârsta între 6 și 14 ani

 

1 comprimat efervescent de 3-4 ori pe zi

 

Adulți și adolescenți cu vârsta peste 14 ani

 

2 comprimate efervescente de 2-3 ori pe zi

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ACC 200 mg comprimate efervescente

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vârsta

 

 

 

 

 

 

 

Doza zilnică totală

 

 

 

 

 

 

 

Copii cu vârsta între 2 și 5 ani

 

 

 

 

 

½ comprimat efervescent de 2-3 ori pe zi

 

 

 

Copii și adolescenți cu vârsta

între 6 și 14 ani

 

 

1 comprimat efervescent 2 ori pe zi

 

 

 

 

 

 

Adulți și adolescenți cu vârsta peste 14 ani

 

 

 

1 comprimat efervescent 2-3 ori pe

zi

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ACC 600 mg comprimate efervescente]

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vârsta

 

 

 

 

 

Doza zilnică totală

 

 

 

 

Adulți

și adolescenți cu vârsta peste 14 ani

 

 

½ comprimat efervescent de două ori pe zi

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

sau 1 comprimat efervescent o dată pe zi

 

 

Mod de administrare

Dizolvaţi comprimatul efervescent într-un pahar cu apă şi beţi întregul conţinut al paharului după

mese.

ACC 200 mg comprimate efervescente

ACC 600 mg comprimate efervescente Comprimatul poate fi divizat în două doze egale.

Durata utilizării

Dacă simptomele dumneavoastră se agravează sau nu se ameliorează după 4-5 zile, trebuie să vă adresaţi medicului dumneavoastră.

Dacă luați mai mult ACC comprimate efervescente decât trebuie

În caz de supradozaj, pot să apară iritații la nivelul stomacului și tractului intestinal, cum ar fi durere abdominală, greață, vărsături, diaree.

Până în prezent nu au fost observate reacții adverse severe sau simptome ale intoxicației, nici măcar în caz de supradozaj masiv. Totuși, dacă se suspectează un supradozaj cu ACC comprimate efervescente, vă rugăm să vă adresați medicului dumneavoastră.

Dacă uitaţi să luaţi ACC comprimate efervescente

Nu luaţi o doză dublă pentru a compensa doza uitată. Continuaţi doar să luaţi următoarea doză conform programului obişnuit de administrare.

Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest medicament, adresaţi-vămedicului dumneavoastră sau farmacistului.

4. Reacţii adverse posibile

Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.

Încetați să luați ACC comprimate efervescente și contactați medicul dumneavoastră dacă apar semne ale unei reacții alergice sau a unei reacții ale pielii grave.

Mai puțin frecvente: pot afecta până la 1 din 100 persoane

• reacții alergice

Foarte rare, pot afecta până la 1 din 10000 persoane

• reacții alergice severe, inclusiv şoc

• reacții cutanate grave, cum sunt sindromul Stevens-Johnson și necroliza epidermică toxică

Alte reacții adverse posibile pot să apară cu următoarea frecvență:

Mai puțin frecvente, pot afecta până la 1 din 100 persoane

• durere de cap

• febră

• inflamație a mucoasei gurii

• durere abdominală

• greață, vărsături

• diaree

• zgomote sau țiuituri în urechi

• bătăi accelerate ale inimii

• tensiune arterială scăzută

• mâncărimi, urticarie, erupții pe piele tranzitorii

• umflare severă, cel mai adesea dureroasă, a straturilor profunde ale pielii, în principal pe față.

Rare, pot afecta până la 1 din 1000 persoane

• dificultăți de respirație

• bronhospasm – predominant la pacienții cu sistem bronșic hiperactiv în prezența astmului bronșic

• indigestie

Foarte rare, pot afecta până la 1 din 10000 persoane

• sângerări

Cu frecvență necunoscută, frecvența nu poate fi estimată din datele disponibile

• umflarea țesuturilor feței cauzată de excesul de lichid

• agregare plachetară redusă

Raportarea reacţiilor adverse

Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. Acestea includ orice reacţii adverse nemenţionate în acest prospect. De asemenea, puteţi raporta reacţiile adverse direct prin intermediul sistemului naţional de raportare, ale cărui detalii sunt publicate pe web-site-ul Agenţiei Naţionale a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale http://www.anm.ro/. Raportând reacţiile adverse, puteţi contribui la furnizarea de informaţii suplimentare privind siguranţa acestui medicament.

5. Cum se păstrează ACC comprimate efervescente

Nu lăsaţi acest medicament la vederea şi îndemâna copiilor.

Nu utilizaţi acest medicament după data de expirare înscrisă pe cutie și tub/plic după EXP. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.

ACC 100 mg comprimate efervescente

Tuburi: A nu se păstra la temperaturi peste 25 °C.

A se păstra tubul bine închis pentru a fi protejat de umiditate.

Plicuri: A nu se păstra la temperaturi peste 30 °C.

ACC 200 mg compimate efervescente

Tuburi: A nu se păstra la temperaturi peste 25 °C.

A se păstra tubul bine închis pentru a fi protejat de umiditate.

Plicuri: A nu se păstra la temperaturi peste 30 °C.

ACC 600 mg comprimate efervescente

A se păstra tubul bine închis pentru a fi protejat de umiditate.

Tuburi și plicuri: Acest medicament nu necesită condiţii de temperatură speciale de păstrare.

Tuburi: Perioada de valabilitate după prima deschidere:

După prima deschidere: 2 ani

Nu aruncaţi niciun medicament pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Întrebaţi farmacistul cum să aruncaţi medicamentele pe care nu le mai folosiţi. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.

6. Conţinutul ambalajului şi alte informaţii

Ce conţine ACC comprimate efervescente

ACC 100 mg comprimate efervescente

Sunstanța activă este acetilcisteina.

Fiecare comprimat efervescent conține acetilcisteină 100 mg.

Celelalte componente sunt: acid citric anhidru, hidrogenocarbonat de sodiu, carbonat de sodiu anhidru, manitol, lactoză anhidră, acid ascorbic, citrat de sodiu, zaharină sodică, aromă de mure “B” (conține vanilină, maltodextrină, gluconolactonă, sorbitol, dioxid de siliciu coloidal anhidru, manitol, carbonat de magneziu).

ACC 200 mg comprimate efervescente

Fiecare comprimat efervescent conține acetilcisteină 200 mg.

Celelalte componente sunt: acid citric anhidru, hidrogenocarbonat de sodiu, carbonat sodic anhidru, manitol, lactoză anhidră, acid ascorbic, citrate de sodiu, zaharină sodică, aromă de mure “B” (conține vanilină, maltodextrină, gluconolactonă, sorbitol,dioxid de siliciu colloidal anhidru, manitol, carbonat de magneziu).

ACC 600 mg comprimate efervescente:

Fiecare comprimat efervescent conține acetilcisteină 600 mg.

Celelalte componente sunt: acid citric ahidru, hidrogenocarbonat de sodiu, carbonat de sodiu anhidru, manitol, lactoză anhidră, acid ascorbic, ciclamat de sodiu, zaharină sodică dihidrat, citrat de sodiu dihidrat, aromă de mure “B” (conține vanilină, maltodextrină, gluconolactonă, sorbitol, dioxid de siliciu coloidal anhidru, manitol, carbonat de magneziu).

Cum arată ACC comprimate efervescente şi conţinutul ambalajului

ACC 100 mg comprimate efervescente se prezintă sub formă de comprimate rotunde, netede, de culoare albă, cu miros de aromă de mure.

ACC 200 mg comprimate efervescente se prezintă sub formă de comprimate rotunde, netede, de culoare albă, cu linie mediană pe una din fețe, cu miros de aromă de mure.

Comprimatul efervescent poate fi divizat în două doze egale.

ACC 600 mg comprimate efervescente se prezintă sub formă de comprimate rotunde, netede, de culoare albă, cu linie mediană pe una din fețe, cu miros de aromă de mure.

Comprimatul efervescent poate fi divizat în două doze egale.

Mărimi de ambalaj:

ACC 100 mg comprimate efervescente

Tuburi din polipropilenă închise cu dop din polietilenă prevăzut cu desicant (sită moleculară)

Plicuri sigilate din folie triplu strat (PE - aluminiu - hârtie)

ACC 200 mg comprimate efervescente

Tuburi din polipropilenă închise cu dop din polietilenă prevăzut cu desicant (sită moleculară)

Plicuri sigilate din folie triplu strat (PE - aluminiu - hârtie)

ACC 600 mg comprimate efervescente

Tuburi din polipropilenă închise cu dop din polietilenă prevăzut cu desicant (sită moleculară)

Plicuri sigilate din folie triplu strat (PE - aluminiu - hârtie)

Mărimi de ambalaj:

ACC 100 mg comprimate efervescente tuburi: 20 comprimate efervescente

plicuri: 20, 40, 50, 80, 100 comprimate efervescente

ACC 200 mg comprimate efervescente tuburi: 20 comprimate efervescente

plicuri: 20, 40, 50, 80, 100 comprimate efervescente

ACC 600 mg comprimate efervescente tuburi: 10, 20, 30, 60 comprimate efervescente

plicuri: 10, 20, 30, 50, 60 comprimate efervescente

Este posibil ca nu toate mărimile de ambalaj să fie comercializate.

Deţinătorul autorizaţiei de punere pe piaţă şi fabricantul

Deţinătorul autorizaţiei de punere pe piaţă

S.C. Sandoz S.R.L.

Str. Livezeni Nr 7A,

540472 Târgu Mureş

România

Fabricantul

Salutas Pharma GmbH

Otto-von-Guericke-Allee 1, 39179 Barleben

Germania

Acest medicament este autorizat în Statele Membre ale Spaţiului Economic European sub următoarele denumiri comerciale:

Țara

Denumirea comercială a medicamentului generic

Germania

Acetylcystein HEXAL 100 mg Brausetabletten

 

Acetylcystein HEXAL 200 mg Brausetabletten

 

Acetylcystein HEXAL 600 mg Brausetabletten

 

 

Belgia

Acetandos 100 mg bruistabletten

 

Acetandos 200 mg bruistabletten

 

Acetandos 600 mg bruistabletten

 

Acetandos 100 mg comprimés effervescents

 

Acetandos 200 mg comprimés effervescents

 

Acetandos 600 mg comprimés effervescents

 

 

Bulgaria

ACC

 

 

Grecia

ACC

 

 

Italia

Acetilcisteina Hexal AG

 

 

Luxemburg

Acetandos 100 mg Comprimé effervescent

 

Acetandos 200 mg Comprimé effervescent

 

Acetandos 600 mg Comprimé effervescent

 

 

Portugalia

Acetilcisteína Sandoz

 

 

România

ACC 100 mg comprimate efervescente

 

ACC 200 mg comprimate efervescente

 

ACC 600 mg comprimate efervescente

 

 

Acest prospect a fost revizuit în Septembrie 2014.

Momentan nu sunt pareri. Parerea ta e importanta si pentru ceilalti! Ai folosit acest produs?

Spune-ti parerea

Scrie o parere
ACC 600 mg x 10 plicuri x 1 comprimat efervescent

ACC 600 mg x 10 plicuri x 1 comprimat efervescent

ACC 600 mg comprimate efervescente usureaza tusea si expectoratia in bronsitele induse de raceala la adolescenti peste 14 ani si adulti si fluidizeaza mucusul.

Utilizam datele tale in scopul trimiterii de comentarii. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Expectorante raceala si gripa
newsletter