Mucosolvan junior 15 mg/5ml,100 ml

Disponibil doar in farmaciile fizice - Contact
ANMDMR Raporteaza o reactie adversa

Pagina actualizata la data de 21.02.2020

Acest medicament se poate elibera fara prescriptie medicala. Se recomanda citirea cu atentie a prospectului sau a informatiilor de pe ambalaj. Daca apar manifestari neplacute adresati-va medicului sau farmacistului.
Momentan, medicamentele OTC sunt disponibile doar in farmaciile fizice Farmacia la Pret Mic.

Mucosolvan junior 15 mg/5ml x100 ml - Farmacia la pret mic


Mucosolvan Junioreste indicat ca secretolitic in tratamentul afectiunilor bronsice acute si episoadelor de acutizare ale bronhopneumopatiei sau ale altor afectiuni bronhopulmonare cronice asociate cu secretie anormala de mucus si afectare a transportului mucusului.


Produsul Mucosolvan junior 15 mg/5ml x100 ml face parte din categoria OTC - Medicamente fara prescriptie - Raceala, gripa si tuse - Tuse productiva - Mucosolvan junior 15 mg/5ml x100 ml

Mucosolvan Junior este indicat ca secretolitic în tratamentul afecţiunilor bronşice acute şi episoadelor de acutizare ale bronhopneumopatiei sau ale altor afecţiuni bronhopulmonare cronice asociate cu
secreţie anormală de mucus şi afectare a transportului mucusului.


Compozitie:

Substanta activaeste clorhidrat de ambroxol. 5 ml sirop (o lingurita dozatoare) contin clorhidrat de ambroxol 15mg.
Celelalte componente sunt: acid benzoic, hidroxietilceluloza, acesulfam potasic, sorbitol solutie (necristalizabil), glicerol 85%, aroma de fructe de padure PHL-132 195, aroma de vanilie.
201 629, apa purificata.


Contraindicatii:

Nu utilizati Mucosolvan Junior daca sunteti alergic (hipersensibil) la clorhidrat de ambroxol sau la oricare dintre celelalte componente ale medicamentului.

Precautii::

Aveti grija deosebita cand utilizati Mucosolvan Junior
- Daca ati avut reactii de hipersensibilitate foarte severe la nivelul pielii (sindrom Stevens-Johnson, sindrom Lyell).
-Sindromul Stevens-Johnsoneste o boala in care apare febra foarte mare si eruptie pe piele si la nivelul mucoaselor cu formare de vezicule.
-Sindromul amenintator de viata Lyelleste cunoscut, de asemenea, ca sindromul pielii arse. Semnele acestuia sunt reprezentate de o eruptie pe piele, acoperita de vezicule, cu caracter sever, asemanatoare unei arsuri.

Sarcina si alaptarea:

Nu exista date suficiente privind utilizarea ambroxolului la femeile gravide. Acest lucru este valabil pana la 28 de saptamani de sarcina. In studiile experimentale la animal, ambroxolul nu a prezentat efecte teratogene. Mucosolvan Junior trebuie utilizat in timpul sarcinii numai la recomandarea stricta a medicului.
La animale, ambroxolul se excreta in lapte. Deoarece nu exista experienta corespunzatoare la om pana in prezent, Mucosolvan Junior trebuie utilizat in timpul alaptarii numai la recomandarea stricta a medicului.

Doze si mod de administrare:

O lingurita dozatoare contine 5 ml sirop (15 mg clorhidrat de ambroxol).

Copii: se recomanda urmatoarele doze in functie de gravitatea afectiunii:

Copii intre 6 - 12 ani: 5 ml siropMucosolvan Junior15 mg/5 ml (1 lingurita dozatoare) de 2 –3 ori pe zi.
Copii intre 2 - 6 ani: 2,5 ml siropMucosolvan Junior15 mg/5 ml (1/2 lingurita dozatoare) de 3 ori pe zi.
Copii intre 1 - 2 ani: 2,5 ml siropMucosolvan Junior15 mg/5 ml (1/2 lingurita dozatoare) de 2 ori pe zi

Adulti si adolescenti: doza recomandata este de 10 ml siropMucosolvan Junior15 mg/5 ml (2 lingurite dozatoare) de 3 ori pe zi in primele 2-3 zile, ulterior 10 ml siropMucosolvan Junior15 mg/5 ml (2 lingurite dozatoare) de 2 ori pe zi.
Pentru adulti, la nevoiedozele pot fi crescute pana la 60 mg clorhidrat de ambroxol (20 ml siropMucosolvan Junior15 mg/5 ml) de doua ori pe zi.
Pentru adulti este disponibil si se recomanda utilizarea Mucosolvan 30 mg/ml, sirop.
Mucosolvan Juniortrebuie administrat in timpul meselor.
Mucosolvan Juniornu trebuie utilizat mai mult de 4 - 5 zile fara recomandarea medicului.

Forma de prezentare:

Mucosolvan Junior se prezinta sub forma de lichid usor vascos, limpede pana la aproape limpede, incolor pana la aproape incolor, cu miros aromat de fructe de padure.
Este disponibil in cutii cu un flacon din sticla bruna a 100 ml sirop si o masura dozatoare gradata la 1,25, 2,5 si 5 ml.

Momentan nu sunt pareri. Parerea ta e importanta si pentru ceilalti! Ai folosit acest produs?

Spune-ti parerea

Scrie o parere
Mucosolvan junior 15 mg/5ml x100 ml

Mucosolvan junior 15 mg/5ml x100 ml


Mucosolvan Junioreste indicat ca secretolitic in tratamentul afectiunilor bronsice acute si episoadelor de acutizare ale bronhopneumopatiei sau ale altor afectiuni bronhopulmonare cronice asociate cu secretie anormala de mucus si afectare a transportului mucusului.

Utilizam datele tale in scopul trimiterii de comentarii. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

simptome raceala Ameliorarea simptomelor
newsletter