ACC lamaie si miere 600 mg x 10 plicuri x 3 g pulb. pt. sol. orala

Producator:
Disponibil doar in farmaciile fizice - Contact
ANMDMR Raporteaza o reactie adversa

Pagina actualizata la data de 28.03.2020

Acest medicament se poate elibera fara prescriptie medicala. Se recomanda citirea cu atentie a prospectului sau a informatiilor de pe ambalaj. Daca apar manifestari neplacute adresati-va medicului sau farmacistului.
Momentan, medicamentele OTC sunt disponibile doar in farmaciile fizice Farmacia la Pret Mic.

ACC lamaie si miere 600 mg x 10 plicuri x 3 g pulbere pentru solutie orala - Farmacia la pret mic

ACC 600 mg este destinat tratarii afectiunilor respiratorii de tipul bronsitelor cronice si acute, dar si pentru fluidizarea secretiilor bronsice vascoase.


ACC lamaie si miere 600 mg pulbere pentru solutie orala contine acetilcisteina, o substanta activa care se incadreaza in categoria medicamentelor denumite mucolitice, avand proprietati mucolitice.

ACC lamaie si miere 600 mg pulbere pentru solutie orala nu trebuie folosit in cazul in care sunteti hipersensibil la acetilcisteina ori la oricare dintre celelalte elemente din componenta acestui medicament.

Este contraindicata administrarea medicamentului copiilor cu varsta sub 14 ani din cauza cantitatii mari de substanta activa pe care o contine.

... Citeste mai mult

ACC lamaie si miere 600 mg pulbere pentru solutie orala nu are niciun fel de influenta asupra capacitatii de folosire a utilajelor ori de conducere a vehiculelor.

... Citeste mai putin
Produsul ACC lamaie si miere 600 mg x 10 plicuri x 3 g pulbere pentru solutie orala face parte din categoria OTC - Medicamente fara prescriptie - Raceala, gripa si tuse - Tuse productiva - ACC lamaie si miere 600 mg x 10 plicuri x 3 g pulbere pentru solutie orala

Acetilcisteina este indicată ca terapie mucolitică în afecţiuni respiratorii (bronşită acută, bronşiectazii, bronşita cronică şi acutizările acesteia, mucoviscidoză) caracterizate de hipersecreţie densă şi vâscoasă.

Prospect: Informaţii pentru utilizator

ACC lămâie și miere 600 mg pulbere pentru soluţie orală

Acetilcisteină

Citiţi cu atenţie şi în întregime acest prospect înainte de a începe să utilizaţi acest medicament, deoarece conţine informaţii importante pentru dumneavoastră.

Utilizaţi întotdeauna acest medicament conform indicaţiilor din acest prospect sau indicaţiilor medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Păstraţi acest prospect. S-ar putea să fie necesar să-l recitiţi.

Întrebaţi farmacistul dacă aveţi nevoie de mai multe informaţii sau recomandări.

Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. Acestea includ orice posibile reacţii adverse nemenţionate în acest prospect. Vezi pct. 4.

Dacă după 4-5 zile nu vă simţiţi mai bine sau vă simţiţi mai rău, trebuie să vă adresaţi unui medic.

Ce găsiţi în acest prospect:

1. Ce este ACC lămâie și miere 600 mg şi pentru ce se utilizează

2. Ce trebuie să ştiţi înainte să utilizaţi ACC lămâie și miere 600 mg

3. Cum să utilizaţi ACC lămâie și miere 600 mg

4. Reacţii adverse posibile

5. Cum se păstrează ACC lămâie și miere 600 mg

6. Conţinutul ambalajului şi alte informaţii

1. Ce este ACC lămâie și miere 600 mg şi pentru ce se utilizează

Acetilcisteina aparţine unei clase de medicamente denumite mucolitice şi are proprietăţi mucolitice. Substanţa este utilizată pentru fluidizarea secreţiilor bronşice excesive sau vâscoase, în afecţiuni respiratorii (bronşită acută, bronştă cronică şi reacutizările acesteia, bronşiectazii şi mucoviscidoză).

2. Ce trebuie să ştiţi înainte să utilizaţi ACC lămâie și miere 600 mg

Nu utilizaţi ACC lămâie și miere 600 mg

dacă sunteţi alergic la acetilcisteină sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament

(enumerate la punctul 6).

Datorită cantităţii mari de substanţă activă ACC lămâie și miere 600 mg nu trebuie utilizată la copiii cu vârsta sub 14 ani.

Atenţionări şi precauţii

dacă suferiţi de astm bronşic trebuie să vă anunţaţi medicul înainte de a utiliza acest medicament. În cazul declanşării reacţiilor de hipersensibilitate sau bronhospasm. trebuie întreruptă imediat administrarea de ACC lămâie și miere 600 mg şi să se aplice imediat măsurile terapeutice corespunzătoare; (poate produce bronhospasm; pentru evitarea acestuia trebuie să luaţi înainte bronhodilatoare);

dacă aţi avut o boală ulceroasă

dacă aveţi dureri de stomac după ce luaţi acest medicament, trebuie să întrerupeţi utilizarea lui şi să vă anunţaţi medicul.

apariția reacțiilor severe ale pielii cum sunt sindromul Stevens-Johnson şi sindromul Lyell s-auraportate foarte rar în asociere cu acetilcisteina. Dacă apar modificări cutanate sau mucoase noi, trebuie să vă adresaţi fără întârziere unui medic şi administrarea acetilcisteinei trebuie întreruptă.

Deoarece creşte volumul secreţiilor bronşice, acetilcisteina poate creşte reflexul de tuse. Nu luaţi medicamente care împiedică tusea, deoarece nu veţi mai putea elimina sputa.

ACC lămâie și miere 600 mg împreună cu alte medicamente

Vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi sau aţi luat recent orice alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fără prescripţie medicală, în special următoarele:

unele antibiotice trebuie să le luaţi la un interval de cel puţin 2 ore faţă de acetilcisteină;

medicamente împotriva tusei, pe care nu trebuie să le luaţi împreună cu acetilcisteină.

nitroglicerina şi derivaţii săi; acetilcisteina poate potenţa efectele acestora de vasodilatare şi de agregare a trombocitelor

Trebuie evitată utilizarea concomitentă de ACC lămâie și miere 600 mg cu un antitusiv, având în vedere că aceasta determină depresarea reflexului de tuse şi a mecanismului fiziologic de autocurăţire a căilor respiratorii, producând astfel o stază a mucusului cu posibil risc de bronhospasm şi infecţii ale căilor respiratorii.

ACC lămâie și miere 600 mg împreună cu alimente, băuturi şi alcool

ACC lămâie și miere 600 mg se poate utiliza împreună cu alimente şi băuturi.

Sarcina, alăptarea şi fertilitatea

Dacă sunteţi gravidă sau alăptaţi, credeţi că aţi putea fi gravidă sau intenţionaţi să rămâneţi gravidă, adresaţi- vă medicului sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua acest medicament.

Dacă sunteţi gravidă puteţi utiliza ACC lămâie și miere 600 mg numai dacă medicul vă recomandă acest lucru.

Puteţi să alăptaţi dacă utilizaţi ACC lămâie și miere 600 mg

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor

ACC lămâie și miere 600 mg nu are nicio influenţă asupra capacităţii de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.

ACC lămâie și miere 600 mg conţine zahăr.

Dacă medicul dumneavoastră v-a atenţionat ca aveţi intoleranţă la unele categorii de glucide, vă rugăm să-l întrebaţi înainte de a utiliza acest medicament.

Atenţionare pentru diabetici

1 plic cu 3 granule conţine 0,17 unităţi de carbohidraţi.

3. Cum să utilizaţi ACC lămâie și miere 600 mg

Utilizaţi întotdeauna acest medicament exact aşa cum v-a spus medicul sau farmacistul. Discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur.

Dacă nu este altfel prescris de către medicul dumneavoastră, doza uzuală este:

Copii cu vârsta sub 2 aniDatorită cantităţii mari de substanţă activă ACC lămâie și miere 600 mg nu trebuie utilizată la copiii cu vârsta sub 2 ani.

Adulţi şi adolescenţi cu vârsta sub 14 ani

Datorită cantităţii mari de substanţă activă ACC

 

lămâie și miere 600 mg nu trebuie utilizat la copiii

 

şi adolescenţii cu vârsta sub 14 ani. Se recomandă

 

folosirea formelor farmaceutice adecvate vârstei.

Adulţi şi adolescenţi cu vârsta peste 14 ani

1 plic o dată pe zi (echivalent cu 600 mg

 

acetilcisteină).

Modul de administrare şi durata tratamentului:

Luaţi ACC lămâie și miere 600 mg după mese. Dizolvaţi pulberea într-un pahar cu apă fierbinte şi beţi întregul conţinut al paharului, cât de fierbinte puteţi.

Dacă simptomele dumneavoastră se agravează sau nu se ameliorează după 4-5 zile, vă rugăm să vă adresaţi medicului dumneavoastră.

În cazul bronşitei cronice şi al mucoviscidozei tratamentul trebuie continuat pe o perioadă mai lungă de timp pentru a realiza profilaxia infecţiei.

Utilizare la copii

Acest produs nu este pentru utilizare la copii cu vârsta sub 14 ani.

Sunt disponibile alte forme farmaceutice pentru acești pacienţi.

Dacă utilizaţi mai mult ACC lămâie și miere 600 mg decât trebuie

Dacă aţi utilizat o doză mai mare de medicament trebuie imediat să îl contactaţi pe medicul dumnevoastră sau pe farmacist.

În cazul în care aţi utilizat mai mult decât trebuie din ACC lămâie și miere 600 mg puteţi prezenta greaţă, vărsături, diaree. Mai ales la copii se poate produce secreţie bronşică excesivă.

În acest caz anunţaţi imediat medicul sau mergeţi la camera de gardă a celui mai apropiat spital.

Dacă uitaţi să utilizaţi ACC lămâie și miere 600 mg

Nu luaţi o doză dublă pentru a compensa doza uitată.

Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest medicament, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

4. Reacţii adverse posibile

Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.

Reacţiile adverse sunt clasificate pe aparate, organe şi sisteme şi prezentate în funcţie de frecvenţă, utilizând următoarea convenţie:

Foarte frecvente

care afectează mai mult de 1 pacient din 10

Frecvente

care afectează mai puţin de 1 din 10 pacienţi

Mai puţin frecvente

care afectează mai puţin de 1 din 100 pacienţi

Rare

care afectează mai puţin de 1 din 1000 pacienţi

Foarte rare

care afectează mai puţin de 1 din 10000 pacienţi

Cu frecvenţă necunoscută

care nu poate fi estimată din datele disponibile

Mai puţin frecvente: durere de cap, febră, reacţii alergice (mâncărime, urticarie, erupţie tranzitorie la nivelul pielii, respiraţie dificilă, ritm rapid al inimii, scădere a tensiunii arteriale), inflamaţie a gurii, durere abdominală, diaree, vărsături, arsuri în capul pieptului şi greaţă, zgomote în urechi

Rare: îngustare a bronhiilor (în special la pacienţii cu hiperreactivitate bronşică, în astm bronşic)

Foarte rare: reacţii anafilactice până la şoc anafilactic

S-a observat foarte rar prezenţa sângerării în cazul administrării de acetilcisteină, parţial în asociere cu reacţiile de hipersensibilitate.

La primele semne ale unei reacţii de hipersensibilitate ACC lămâie și miere nu mai trebuie folosit. Vă rugăm să vă adresaţi medicului în acest caz.

Raportarea reacţiilor adverse

Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. Acestea includ orice reacţii adverse nemenţionate în acest prospect. De asemenea, puteţi raporta reacţiile adverse direct prin intermediul sistemului naţional de raportare, ale cărui detalii sunt publicate pe web-site-ulAgenţiei Naţionale a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale http://www.anm.ro/. Raportând reacţiile adverse, puteţi contribui la furnizarea de informaţii suplimentare privind siguranţa acestui medicament.

5. Cum se păstrează ACC lămâie și miere 600 mg

Nu lăsaţi acest medicament la vederea şi îndemâna copiilor.

Nu utilizaţi acest medicament după data de expirare înscrisă pe cutie după EXP.

Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.

Acest medicament nu necesită condiții speciale de păstrare.

Soluţia reconstituită: nu sunt necesare condiţii speciale de păstrare. Soluţia este stabilă timp de 3 ore după reconstituirea în apă fierbinte.

Nu aruncaţi niciun medicament pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Întrebaţi farmacistul cum să aruncaţi medicamentele pe care nu le mai folosiţi. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.

6. Conţinutul ambalajului şi alte informaţii

Ce conţine ACC lămâie și miere 600 mg

Substanţa activă este acetilcisteina. Fiecare plic cu 3 g pulbere conţine acetilcisteină 600 mg.

Celelalte componente sunt: zahăr, acid ascorbic, zaharină sodică dihidrat, aromă de lămâie conține- arome identic naturale (citral, lemon oil); amidon modificat din porumb, zahăr, maltodextrina, acid ascorbic, aromă de miere conține-arome (acetoina, butirat de amil, trans-anetol, Angelica oil root, citral, citronelol, butirat de etil, decanoat de etil, hexanoat de etil, laurat de etil, nonanoat de etil, fenilacetat de etil, geraniol, triacetat de etil, antranilat de metil, cinamat de metil, Nutmeg oil, Petitgrain oil, vanilina), maltodextrina, amidon de porumb modificat.

Cum arată ACC lămâie și miere 600 mg şi conţinutul ambalajului

Pulbere de culoare albă până la gălbuie, cu aglomerări parţiale, cu miros de lămâie/miere

Cutie cu 6 plicuri termosigilate din folie trilaminată polietilenă-aluminiu-hârtie, a câte 3 g pulbere pentru solutie orală.

Cutie cu 10 plicuri termosigilate din folie trilaminată polietilenă-aluminiu-hârtie, a câte 3 g pulbere pentru solutie orală.

Deţinătorul autorizaţiei de punere pe piaţă și fabricantul

Deţinătorul autorizaţiei de punere pe piaţă

Hexal AG

Industriestrasse 25, D-83607 Holzkirchen

Germania

Fabricantul

Salutas Pharma GmbH

Otto-von-Guericke Alle 1, 39179 Barleben

Germania

Acest prospect a fost revizuit în Martie, 2016.

Informaţii detaliate privind acest medicament sunt disponibile pe web-site-ul Agenţiei Naţionale a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale http://www.anm.ro/

Momentan nu sunt pareri. Parerea ta e importanta si pentru ceilalti! Ai folosit acest produs?

Spune-ti parerea

Scrie o parere
ACC lamaie si miere 600 mg x 10 plicuri x 3 g pulbere pentru solutie orala

ACC lamaie si miere 600 mg x 10 plicuri x 3 g pulbere pentru solutie orala

ACC 600 mg este destinat tratarii afectiunilor respiratorii de tipul bronsitelor cronice si acute, dar si pentru fluidizarea secretiilor bronsice vascoase.

Utilizam datele tale in scopul trimiterii de comentarii. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Expectorante raceala si gripa
newsletter