Fucidin 20 mg , 15 g crema, impotriva infectiilor cutanate

Producator:

19,90 RON tax incl.

Disponibilitate: in stoc

Comenzile cu acest tip de produs se pot achizitiona numai cu plata cu cardul, livrarea este disponibila doar in Bucuresti si Ilfov.

Cantitate:

Comenzi telefonice: 0374.471.155
ANMDMR Raporteaza o reactie adversa

Pagina actualizata la data de 08.05.2021

Acest medicament se poate elibera fara prescriptie medicala. Se recomanda citirea cu atentie a prospectului sau a informatiilor de pe ambalaj. Daca apar manifestari neplacute adresati-va medicului sau farmacistului.

Fucidin 20 mg , 15 g crema, impotriva infectiilor cutanate - Farmacia la pret mic

Fucidin este indicat pentru tratamentul infecţiilor cutanate, determinate de microorganisme sensibile la acidul fusidic, cum sunt: plăgi infectate, foliculite, furuncule.


Produsul Fucidin 20 mg , 15 g crema, impotriva infectiilor cutanate face parte din categoria Medicamente fara prescriptie medicala. OTC - Tratamentul ranilor - Fucidin 20 mg , 15 g crema, impotriva infectiilor cutanate Imaginile produselor prezentate pe site pot suferi modificari efectuate de producatori. Farmacia la Pret Mic face eforturi pentru a mentine informatiile actualizate insa acestea pot avea mici diferente fata de produsele livrate. Va rugam sa ne scrieti pe adresa [email protected] in cazul in care sesizati o diferenta de ambalaj.

INDICATII

Fucidin se administrează cutanat, la nivelul zonei afectate (după spălarea şi uscarea acesteia) de 3 – 4 ori pe zi. Dacă după 5 zile nu vă simțiți mai bine sau vă simțiți mai rău, trebuie să vă adresați unui medic.

CONTRAINDICATII

Hipersensibilitate la acid fusidic sau la oricare dintre excipienții enumerați

Atenționări și precauții speciale pentru utilizare

S-a raportat apariţia rezistenţei bacteriene printre speciile de Staphilococus Aureus la utilizarea topică a Fucidin. Similar altor antibiotice, utilizarea frecventă sau de lungă durată poate determina creşterea riscului de dezvoltare a rezistenţei la antibiotice. Fucidin 20 mg/g, cremă conţine excipienţii butilxidroxianisol, alcool cetilic și sorbat de potasiu.

... Citeste mai mult

Acești excipienți pot provoca reacții adverse cutanate locale (de exemplu, dermatită de contact). Excipientul butilxidroxianisol poate provoca reacţii adverse cutanate locale (de exemplu, dermatită de contact) şi iritaţia ochilor sau a mucoaselor. 2 Excipientul alcool cetilic poate provoca reacţii adverse cutanate locale (de exemplu, dermatită de contact). Fucidin cremă se va folosi cu grijă în jurul ochilor

... Citeste mai putin

PROSPECT: INFORMAŢII PENTRU UTILIZATOR

 

Fucidin 20 mg/g cremă

 Acid fusidic

 

 

Citiți cu atenție și în întregime acest prospect înainte de a începe să utilizați acest medicament deoarece conține informații importante pentru dumneavoastră.

 

Utilizați întotdeauna acest medicament conform indicațiilor din acest prospect sau indicațiilor medicului dumneavoastră sau farmacistului sau asistentei medicale.

... Citeste mai mult

-              Păstrați acest prospect. S-ar putea să fie necesar să-l recitiți. 

-              Întrebați farmacistul dacă aveți nevoie de mai multe informații sau recomandări. 

-              Dacă manifestați orice reacții adverse, adresați-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului sau asistentei medicale. Acestea includ orice posibile reacții adverse nemenționate în acest prospect. 

-              Dacă după 5 zile nu vă simțiți mai bine sau vă simțiți mai rău, trebuie să vă adresați unui medic.

 

În acest prospect găsiţi:

 

 1.            Ce este Fucidin cremă şi pentru ce se utilizează
 2.            Ce trebuie să ştiţi înainte să utilizaţi Fucidin cremă
 3.            Cum să utilizaţi Fucidin cremă
 4.            Reacţii adverse posibile
 5.            Cum se păstrează Fucidin cremă
 6.            Conţinutul ambalajului şi alte informaţii

 

 

 1.            CE ESTE FUCIDIN CREMĂ ŞI PENTRU CE SE UTILIZEAZĂ

 

Fucidin cremă face parte dintr-un grup de medicamente denumite antibiotice. Acidul fusidic, substanţa activă din compoziţia Fucidin, acţionează prin omorârea bacteriilor care determină infecţii la nivelul pielii.

 Fucidin cremă este indicat în:

 -  tratamentul infecțiilor unor tăieturi de la nivelul pielii (plăgi infectate),

 -  tratamentul infecțiilor foliculilor piloși –infecții localizate la rădăcina unui fir de păr de la nivelul pielii-(foliculite),

-  tratamentul infecțiilor localizate la nivelul țesutului celular subcutanat și al pielii (furuncule).

 Dacă după 5 zile de tratament nu vă simțiți mai bine sau vă simțiți mai rău, trebuie să vă adresați unui medic.

 

 

 1.            CE TREBUIE SĂ ŞTIŢI ÎNAINTE SĂ UTILIZAŢI FUCIDIN CREMĂ

 

Nu utilizaţi Fucidin cremă

 -              dacă sunteţi alergic (hipersensibil) la acidul fusidic sau la oricare dintre celelalte componente ale Fucidin cremă.

 

Aveţi grijă deosebită când utilizaţi Fucidin cremă

 -         Aplicați cu atenție pe pielea din jurul ochilor, deoarece excipienții din compoziţia acestui medicament pot determina iritaţie la nivelul ochilor.

 -         Utilizarea îndelungată a antibioticelor poate determina apariția bacteriilor rezistente.

-         Dacă folosiţi crema pentru o perioadă mai lungă de timp sau în cantitate mare, poate creşte şansa de apariţie a reacţiilor adverse. De asemenea, pielea dumneavoastră poate deveni mai sensibilă la acest medicament.

 -         Vă rugăm să urmăriți apariția semnelor de inflamație (senzație de căldură locală, înroșire, umflare, durere) sau de infecție cu ciuperci apărute la nivelul leziunilor tratate.

 Spuneți medicului dumneavoastră despre acestea sau despre orice altă modificare neobișnuită pe care o observați.

 

Utilizarea altor medicamente

 Vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi sau aţi luat recent orice alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fără prescripţie medicală.

 

Sarcina, alăptarea și fertilitatea

 Adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua orice medicament.

 Înainte de a utiliza Fucdin, dacă sunteţi gravidă sau credeţi că sunteţi gravidă, adresaţi-vă medicului dumneavoastră pentru recomandări. Spuneţi-i medicului dumneavoastră dacă rămâneţi gravidă în timpul administrării acestui medicament.

 Ca regulă generală, alăptarea este contraindicată la femeile cu infecţii ale pielii la nivelul zonei mamare.

În cazul în care infecţia pielii nu este nivelul zonei mamare, Fucidin poate fi utilizat în timpul alăptării.

 

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor

Fucidin nu are nicio influenţă asupra capacităţii de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.

 

Fucidin cremă conţine butilhidroxianisol (E 320), alcool cetilic și sorbat de potasiu:

 -              butilxidroxianisolul (E 320) poate provoca reacţii adverse cutanate locale (de exemplu, dermatită de contact) şi iritaţia ochilor sau a mucoaselor.

 -              alcoolul cetilic și sorbatul de potasiu pot provoca reacţii adverse cutanate locale (de exemplu, dermatită de contact).

 

 

 1.            CUM SĂ UTILIZAŢI FUCIDIN CREMĂ

 

Utilizaţi întotdeauna acest medicament exact aşa cum este descris în acest prospect sau așa cum v-a spus medicul dumneavoastră sau farmacistul sau asistenta medicală. Discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul sau cu asistenta medicală dacă nu sunteţi sigur.

 

Cum să aplicaţi Fucidin cremă

 Acest medicament este indicat numai pentru aplicarea pe pielea dumneavoastră sau a copilului dumneavoastră. Nu-l înghiţiţi. Nu-l introduceţi în interiorul corpului.

 Îndepărtaţi capacul. Înainte să utilizaţi prima dată medicamentul, verificaţi dacă sigiliul (membrana) este intact. După aceea, împingeţi vârful capacului prin sigiliu, în interiorul tubului.

 Întotdeauna, înainte de a folosi Fucidin cremă, spălaţi-vă pe mâini. Aplicaţi medicamentul pe zona de piele infectată şi masaţi cu blândeţe. Dacă zona infectată este la nivelul feţei, aveţi grijă să evitaţi contactul cu ochii.

 Dacă nu utilizaţi medicamentul pentru tratamentul infecţiilor de la nivelul mâinilor, spălaţi-vă pe mâini după administrare.

 Dacă din greşeală medicamentul a ajuns la nivelul ochilor, spălaţi-vă imediat cu apă rece, pentru a îl îndepărta. După aceea, dacă este posibil, spălaţi-vă cu soluţie specială pentru ochi.

 Este posibil să aveţi senzaţie de înţepătură la nivelul ochilor. Dacă prezentaţi tulburări de vedere sau dacă vă dor ochii, adresaţi-vă imediat medicului dumneavoastră.

Medicul dumneavoastră vă va recomanda doza de Fucidin cremă.

De obicei, trebuie să aplicaţi crema de trei-patru ori pe zi.

 Dacă vi s-a spus să vă acoperiţi zona de piele infectată cu un pansament, este posibil să nu fie nevoie să folosiţi medicamentul aşa frecvent.

Urmaţi întotdeauna recomandările medicului dumneavoastră.

 

Dacă utilizaţi mai mult decât trebuie din Fucidin cremă

Dacă aţi utilizat o doză mai mare decât cea recomandată, vă rugăm să vă adresaţi medicului dumneavoastră.

 

Dacă uitaţi să utilizaţi Fucidin cremă

Dacă aţi uitat să utilizaţi Fucidin cremă la ora obişnuită, aplicaţi-l cât mai repede posibil, după ce vă amintiţi.

După aceea, continuaţi administrarea, conform orarului obişnuit.

Nu aplicaţi o doză dublă pentru a compensa doza uitată.

 

Dacă încetaţi să utilizaţi Fucidin cremă

 Respectaţi recomandările medicului dumneavoastră, cu privire la durata tratamentului. Nu întrerupeţi administrarea medicamentului fără să vă adresaţi, în prealabil, medicului dumneavoastră.

 Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest produs, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

 

 

 1.            REACŢII ADVERSE POSIBILE

 

Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reacții adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.

 Alte reacții adverse raportate:

 Mai puţin frecvente (pot afecta până la 1 din 100 utilizatori): 

 •          Dermatită
 •          Iritația pielii la locul de aplicare
 •          Înroșirea pielii
 •          Erupţie cutanate tranzitorie
 •          Mâncărimea pielii,
 •          Senzație de arsură la nivelul zonei de aplicare
 •          Durere la locul de aplicare.

 

Rare (pot afecta până la 1 din 1000 utilizatori):

 •          Urticarie
 •          Flictene
 •          Angioedem

 

În cazul în care medicamentul se administrează pe o zonă de piele din jurul ochilor, poate să apară, rar, conjunctivită.

 

Raportarea reacţiilor adverse

 

Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră, farmacistului sau asistentei medicale. Acestea includ orice reacţii adverse nemenţionate în acest prospect. 

Raportând reacţiile adverse, puteţi contribui la furnizarea de informaţii suplimentare privind siguranţa acestui medicament.

 

 1.            CUM SE PĂSTREAZĂ FUCIDIN CREMĂ

 

A nu se lăsa la îndemâna şi vederea copiilor.

 

Nu utilizaţi Fucidin Cremă după data de expirare înscrisă pe cutie şi tub (după EXP:). Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.

 Acest medicament nu necesită condiţii speciale de păstrare.

 Nu aruncaţi niciun medicament pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Întrebaţi farmacistul cum să aruncaţi medicamentele pe care nu le mai folosiţi. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.

 

 1.            CONŢINUTUL AMBALAJULUI ŞI ALTE INFORMAŢII

 

Ce conţine Fucidin cremă

 

-              Substanţa activă este acidul fusidic. Un gram de cremă conţine acid fusidic 20 mg (sub formă de hemihidratat).

 -              Celelalte componente sunt alcool cetilic, glicerol 85%, parafină lichidă, polisorbat 60, sorbat de potasiu, vaselină alba, all-rac-α-tocoferol, butilhidroxianisol, acid clorhidric diluat, apă purificată.

 

Cum arată Fucidin cremă şi conţinutul ambalajului

 

Fucidin cremă se prezintă sub forma unei creme omogene, de culoare albă până la aproape albă.

 Fucidin cremă este disponibil în cutie cu un tub din aluminiu, prevăzut cu capac cu filet, care conţine 15 g de cremă.

 

Deţinătorul autorizaţiei de punere pe piaţă

LEO Pharma A/S.

Industriparken 55, DK-2750 Ballerup, Danemarca

Tel.: 004544923800

Fax: 004572263321

 e-mail: [email protected]

 

Fabricantul

LEO Laboratories Ltd. (LEO Pharma),

285 Cashel Road, Dublin 12, Irlanda

 tel.: 0035314908924

fax: 0035314901606

e-mail: [email protected]

 

Acest prospect a fost aprobat în martie 2019.

... Citeste mai putin

Momentan nu sunt pareri. Parerea ta e importanta si pentru ceilalti! Ai folosit acest produs?

Spune-ti parerea

Scrie o parere
Fucidin 20 mg , 15 g crema, impotriva infectiilor cutanate

Fucidin 20 mg , 15 g crema, impotriva infectiilor cutanate

Ai nedumeriri sau vrei sa pui o intrebare despre acest produs? Intreaba FARMACISTUL FLPM

Utilizam datele tale in scopul trimiterii de comentarii. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

roseata cutanata Infectii si ingrijire Infectii Dezinfectant

PRODUSE ASEMANATOARE CU Fucidin 20 mg , 15 g crema, impotriva infectiilor cutanate

newsletter