Lomexin crema 2%, 30 g

Disponibil doar in farmaciile fizice - Contact
ANMDMR Raporteaza o reactie adversa

Pagina actualizata la data de 07.04.2020

Acest medicament se poate elibera fara prescriptie medicala. Se recomanda citirea cu atentie a prospectului sau a informatiilor de pe ambalaj. Daca apar manifestari neplacute adresati-va medicului sau farmacistului.
Momentan, medicamentele OTC sunt disponibile doar in farmaciile fizice Farmacia la Pret Mic.

Lomexin crema 2% x 30 g - Farmacia la pret mic


Va rugam sa cititi cu atentie acest prospect in intregime inainte de a incepe sa utilizati acest medicament.


- Pastrati acest prospect. S-ar putea sa aveti nevoie sa-l recititi.


- Daca aveti intrebari ulterioare sau nelamuriri va rugam sa va adresati medicului dumneavoastra sau farmacistului.


- Acest medicament v-a fost prescris dumneavoastra personal. Nu trebuie sa-l dati altora deoarece s-ar putea sa le faca rau, chiar daca au aceleasi simptome ca ale dumneavoastra.

Pentru mai multe detalii consultati sectiunea de Prospect.


Produsul Lomexin crema 2% x 30 g face parte din categoria OTC - Medicamente fara prescriptie - Afectiuni dermatologice - Micoze - Lomexin crema 2% x 30 g
Candidoze genitale (vulvo-vaginite, cervicite), suprainfectate sau nu cu bacterii Gram pozitive.


Va rugam sa cititi cu atentie acest prospect in intregime inainte de a incepe sa utilizati acest medicament.- Pastrati acest prospect. S-ar putea sa aveti nevoie sa-l recititi.- Daca aveti intrebari ulterioare sau nelamuriri va rugam sa va adresati medicului dumneavoastra sau farmacistului.- Acest medicament v-a fost prescris dumneavoastra personal. Nu trebuie sa-l dati altora deoarece s-ar putea sa le faca rau, chiar daca au aceleasi simptome ca ale dumneavoastra.
Acest prospect contine:

... Citeste mai mult


1. Ce este Lomexin si pentru ce este utilizat?2. Ce trebuie sa stiti inainte de a utiliza Lomexin?3. Cum trebuie sa utilizati Lomexin?4. Reactii adverse posibile5. Cum trebuie sa pastrati Lomexin?6. Informatii suplimentare
1. Ce este Lomexin si pentru ce este utilizat?Lomexin contine, ca substanta activa, nitrat de fenticonazol. Acesta are activitate antifungica asupra dermatofitilor (Trichophyton, Epidermophyton, Microsporum), Candidei albicans si altor levuri (Malassezia furfur) si antibacteriana asupra bacteriilor Gram pozitive.
Lomexin crema1. Candidoze cutanate, determinate in mod obisnuit de catre Candida albicans:- intertrigo, mai ales genito-crural, anal si perianal sau la nivelul comisurii buzelor.- onixis si perionixis, ca tratament adjuvant.2. Dermatofitii:- dermatofitii ale pielii glabre.- intertrigo genito-crural, si al degetelor piciorului.3. Pitiriazis versicolor.
Lomexin crema vaginalaCandidoze genitale (vulvovaginite, cervicite), suprainfectate sau nu cu bacterii Gram pozitive.2. Ce trebuie sa stiti inainte de a utiliza Lomexin? Este contraindicata utilizarea Lomexin in caz de:- hipersensibilitate (alergie) la oricare dintre componentii medicamentului sau sensibilitate incrucisata cu alte medicamente din grupa imidazolilor,- utilizare a prezervativelor sau diafragmelor din latex in timpul tratamentului cu crema vaginala.
Recomandari practiceIgiena trebuie realizata utilizand un sapun cu pH neutru sau alcalin Nu este recomandata utilizarea sapunurilor cu pH acid, deoarece acesta favorizeaza inmultirea fungilor.Tratamentul trebuie insotit de masuri de igiena (utilizarea lenjeriei din bumbac, evitarea dusului vaginal, etc.) si, pe cat posibil, de eliminarea factorilor favorizanti ai infectiei.Pentru tratamentul extinderilor vulvare sau perianale ale micozei, se recomanda utilizarea cremei antifungice cu administrare cutanata asociata tratamentului cu crema vaginala.Tratamentul nu trebuie intrerupt in timpul menstruatiei.
Precautii specialeIn absenta simptomatologiei clinice specifice, simpla evidentiere a Candidei albicans la nivelul pielii sau mucoaselor nu reprezinta o indicatie terapeutica.Dupa confirmarea diagnosticului de candidoza trebuie investigati factorii ecologici care au permis si favorizat aparitia micozei.Pentru evitarea reacutizarilor, este neaparat necesara eradicarea agentului patogen si evidentierea factorilor favorizanti. In acest sens, tratamentul trebuie efectuat si de catre partener, dupa confirmarea diagnosticului. Concomitent trebuie tratate si celelalte focare de candidoza cu alte localizari (inclusiv a celor de la nivelul tubului digestiv).Ambele forme farmaceutice contin alcool cetilic, lanolina hidrogenata si propilenglicol, excipienti ce pot determina reactii locale (de exemplu: iritatie).Trebuie evitat contactul cremei cu ochii.
Utilizarea altor medicamenteEste contraindicata utilizarea prezervativelor sau diafragmelor din latex in timpul tratamentului cu Lomexin crema vaginala deoarece exista riscul de rupere a acestora.Nu este recomandata utilizarea contraceptivelor locale cu efect spermicid deoarece acestea pot fi inactivate de catre orice tratament vaginal.Spuneti intotdeauna medicului dumneavoastra sau farmacistului daca utilizati sau ati utilizat recent alte medicamente chiar dintre cele pe care le puteti obtine fara prescriptie medicala.
SarcinaDaca sunteti sau credeti ca sunteti gravida adresati-va medicului dumneavoastra inainte de a utiliza Lomexin.
AlaptareDaca alaptati adresati-va medicului dumneavoastra inainte de a utiliza Lomexin.
Capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilajeLomexin nu influenteaza capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.
3. Cum trebuie sa utilizati Lomexin?
Lomexin cremaIn general, este suficienta o singura aplicare pe zi. In functie de gravitatea infectiei, pot sa fie necesare 2 aplicari pe zi.Durata tratamentului depinde de tipul microorganismului infectant si de localizarea infectiei. In general aceasta poate fi:Candidoze:-intertrigo: 2-3 saptamani- onixis si perionixis: 2 luniDermatofitii:- dermatofitii ale pielii glabre si intertrigo al pliurilor cutanate mari: 2-4 saptamani- intertrigo al degetelor piciorului: 3-6 saptamaniPitiriazis versicolor: 2-4 saptamaniLomexin crema vaginalaDoza zilnica recomandata este de 200 mg nitrat de fenticonazol (2 aplicari Lomexin crema vaginala), administrata in 2 prize una dimineata si alta seara, inainte de culcare, timp de 3 zile. In cazul micozei recidivante poate fi efectuata o a doua cura de tratament de 3 zile fie imediat dupa terminarea celei precedente fie la interval de o saptamana.
Mod de administrareSpalati-va intotdeauna pe maini cu apa calda si sapun inainte si dupa administrare.
Lomexin cremaInainte de administrare, spalati cu atentie si uscati zona afectata trebuie. Dupa aplicarea cremei, zona trebuie masata usor.
Lomexin crema vaginalaAplicatorul trebuie sa fie curat inaintea fiecarei administrari. Dupa fiecare administrare spalati-l cu apa calda (cu temperatura < 50°C) si sapun. Dupa spalare, aplicatorul trebuie lasat sa se usuce si trebuie sa fie pastrat in ambalaj. Daca medicul recomanda alte masuri de sterilizare a aplicatorului, acestea trebuie urmate.Aplicatorul trebuie atasat la nivelul orificiului de deschidere al tubului. Umplerea aplicatorului este realizata prin strangerea partii inferioare a tubului. Daca pistonul opune o oarecare rezistenta acesta trebuie tras usor. Daca medicul dumneavoastra nu v-a recomandat altfel, aplicatorul trebuie umplut in intregime (aproximativ 5 g crema vaginala). Dupa detasarea aplicatorului, tubul trebuie inchis imediat cu capacul sau. Intindeti-va pe spate, ridicati genunchii si departati picioarele, apoi introduceti aplicatorul cat mai adanc in vagin. Crema vaginala este administrata prin impingerea completa a pistonului. Dupa aceea aplicatorul trebuie scos fara a se atinge pistonul.
Daca ati utilizat mai mult Lomexin decat ar fi trebuit?Daca ati utilizat mai mult Lomexin decat ar fi trebuit, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.
Daca ati omis sa utilizati Lomexin?Daca ati omis sa utilizati Lomexin, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.
4. Reactii adverse posibile
De obicei, Lomexin este bine tolerat. Aparitia efectelor sistemice este putin probabila din cauza nivelului foarte scazut al absorbtiei a fenticonazolului la nivelul pielii sau la nivelul mucoasei vaginale. Totusi in cazul existentei unor leziuni cutanate, al administrarii pe suprafete mari ale pielii sau la sugar (datorita raportului suprafata corporala/greutate precum si al efectului scutecelor) trebuie avuta in vedere posibilitatea de aparitie a acestora.Rareori pot sa apara manifestari de intoleranta locala precum senzatie de arsura sau de exacerbare a pruritului, care se remit in timpul tratamentului. De asemenea, este posibila aparitia reactiilor alergice.Tratamentul trebuie intrerupt in cazul aparitiei manifestarilor de intoleranta locala sau a unei reactii alergice.In cazul in care observati aparitia unei reactii adverse, chiar daca nu a fost mentionata in acest prospect, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.
5. Cum trebuie sa pastrati Lomexin?
A nu se utiliza dupa data de expirare inscrisa pe ambalaj. A se pastra la temperaturi sub 25°C, in ambalajul original. A nu se lasa la indemana copiilor.


6. Informatii suplimentare


Ce contine Lomexin?


Lomexin crema


100 g crema contin 2 g nitrat de fenticonazol si excipienti: esteri poliglicolici ai acizilor grasi, ulei de migdale, propilenglicol, alcool cetilic, monostearat de gliceril, lanolina hidrogenata, edetat de sodiu, apa purificata.


Lomexin crema vaginala


100 g crema vaginala contin 2 g nitrat de fenticonazol si excipienti: esteri poliglicolici ai acizilor grasi, ulei de migdale, propilenglicol, alcool cetilic, monostearat de gliceril, lanolina hidrogenata, edetat de sodiu, apa purificata.


Cum este ambalat Lomexin?


Lomexin crema


Cutie cu un tub din Al a 30 g crema.


Lomexin crema vaginala


Cutie cu un tub din Al si aplicator a 30 g crema. Cutie cu un tub din Al si aplicator a 78 g crema.


Lomexin este produs de:


Recordati S.p.A., Italia


Detinatorul Autorizatiei de punere pe piata este


Recordati S.p.A.


Data ultimei verificari a prospectului


Decembrie 2005

... Citeste mai putin

Momentan nu sunt pareri. Parerea ta e importanta si pentru ceilalti! Ai folosit acest produs?

Spune-ti parerea

Scrie o parere
Lomexin crema 2% x 30 g

Lomexin crema 2% x 30 g


Va rugam sa cititi cu atentie acest prospect in intregime inainte de a incepe sa utilizati acest medicament.


- Pastrati acest prospect. S-ar putea sa aveti nevoie sa-l recititi.


- Daca aveti intrebari ulterioare sau nelamuriri va rugam sa va adresati medicului dumneavoastra sau farmacistului.


- Acest medicament v-a fost prescris dumneavoastra personal. Nu trebuie sa-l dati altora deoarece s-ar putea sa le faca rau, chiar daca au aceleasi simptome ca ale dumneavoastra.

Pentru mai multe detalii consultati sectiunea de Prospect.

Utilizam datele tale in scopul trimiterii de comentarii. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

newsletter