Nici un produs
12,80 RON tax incl.
Disponibilitate: In stoc
Comenzile cu acest tip de produs se pot achizitiona numai cu plata cu cardul, livrarea este disponibila doar in Bucuresti si Ilfov.
Availability date:
Va rugam sa cititi cu atentie acest prospect in intregime inainte de a incepe sa utilizati acest medicament.
- Pastrati acest prospect. S-ar putea sa aveti nevoie sa-l recititi.
- Daca aveti intrebari ulterioare sau nelamuriri va rugam sa va adresati medicului dumneavoastra sau farmacistului.
- Acest medicament v-a fost prescris dumneavoastra personal. Nu trebuie sa-l dati altora deoarece s-ar putea sa le faca rau, chiar daca au aceleasi simptome ca ale dumneavoastra.
Pentru mai multe detalii consultati sectiunea de Prospect.
Candidoze genitale (vulvo-vaginite, cervicite), suprainfectate sau nu cu bacterii Gram pozitive.
LOMEXIN 20 mg/g cremă vaginală
Un gram de cremă vaginală contine 20 mg nitrat de fenticonazol.
Excipienţi cu efect cunoscut: propilenglicol 5,00 g, alcool cetilic 3,00 g, lanolină hidrogenată 1,00 g per 100 g de cremă vaginală.
... Citeste mai multPentru lista tuturor excipienţilor, vezi pct. 6.1.
Cremă vaginală
Cremă vaginală omogenă de culoare albă.
4.1 Indicaţii terapeutice
Candidoze genitale (vulvo-vaginite, cervicite), suprainfectate sau nu cu bacterii Gram pozitive.
4.2 Doze şi mod de administrare
Doza zilnică recomandată este de 200 mg nitrat de fenticonazol (2 aplicări Lomexin cremă vaginală), administrată în 2 prize una dimineaţa şi alta seara, înainte de culcare, timp de 3 zile. În cazul micozei recidivante poate fi efectuată o a doua cură de tratament de 3 zile fie imediat după terminarea celei precedente fie la interval de o săptămână.
4.3 Contraindicaţii
Hipersensibilitate la substanţa activă, sensibilitate încrucişată cu alte medicamente din grupa imidazolilor sau la oricare dintre excipienţii enumeraţi la pct. 6.1.
Utilizarea prezervativului sau diafragmei din latex în timpul tratamentului cu cremă vaginală. 4.4 Atenţionări şi precauţii speciale pentru utilizare Recomandări practice
Igiena trebuie realizată utilizând un săpun cu pH neutru sau alcalin Nu este recomandată utilizarea săpunurilor cu pH acid, deoarece acesta favorizează înmulţirea fungilor.
Tratamentul trebuie însoţit de măsuri de igienă (utilizarea lenjeriei din bumbac, evitarea duşului vaginal, etc.) şi, pe cât posibil, de eliminarea factorilor favorizanţi ai infecţiei.
Pentru tratamentul extinderilor vulvare sau perianale ale micozei, se recomandă utilizarea cremei antifungice cu administrare cutanată asociată tratamentului cu cremă vaginală.
Tratamentul cu cremă vaginală nu trebuie întrerupt în timpul menstruaţiei.
În absenţa simptomatologiei clinice specifice, simpla evidenţiere a Candidei albicans la nivelul pielii sau mucoaselor nu reprezintă o indicaţie terapeutică.
După confirmarea diagnosticului de candidoză trebuie investigaţi factorii ecologici care au permis şi favorizat apariţia micozei.
Pentru evitarea reacutizărilor, este neapărat necesară eradicarea agentului patogen şi evidenţierea factorilor favorizanţi. În acest sens, tratamentul trebuie efectuat şi de către partener, după confirmarea diagnosticului. Concomitent trebuie tratate şi celelalte focare de candidoză cu alte localizări (inclusiv a celor de la nivelul tubului digestiv).
Trebuie evitat contactul cremei cu ochii.
Lomexin cremă vaginală conţine propilenglicol. Poate provoca iritaţie cutanată.
Lomexin cremă vaginală conţine alcool cetilic. Poate provoca reacţii adverse cutanate locale (de exemplu, dermatită de contact).
Lomexin cremă vaginală conţine lanolină. Poate provoca reacţii adverse cutanate locale (de exemplu, dermatită de contact).
4.5 Interacţiuni cu alte medicamente şi alte forme de interacţiune Contraindicate
Prezervative sau diafragme din latex: risc de rupere a prezervativelor sau diafragmelor din latex în cazul utilizării cremei vaginale.
Nerecomandate
Spermicide: orice tratament local vaginal poate inactiva contraceptivul local spermicid.
4.6 Fertilitatea, sarcina şi alăptarea
Sarcină
În clinică, nu există date suficiente referitoare la un eventual efect malformativ sau fetotoxic determinat de către nitratul de fenticonazol, în cazul administrării acestuia în perioada de sarcină.
Prin urmare, în ciuda modului de administrare şi a absenţei probabile a absorbţiei sistemice, este de preferat să nu se utilizeze nitratul de fenticonazol în perioada de sarcină.
Alăptarea
Excreţia nitratului de fenticonazol în laptele matern, în cazul utilizării acestei forme farmaceutice, este practic neglijabilă.
4.7 Efecte asupra capacităţii de a conduce vehicule şi de a folosi utilaje
Acest medicament nu influenţează capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.
4.8 Reacţii adverse
Apariţia efectelor sistemice este puţin probabilă din cauza nivelului foarte scăzut al absorbţiei a fenticonazolului la nivelul pielii sau la nivelul mucoasei vaginale. Totuşi în cazul existentei unor leziuni cutanate, al administrării pe suprafeţe mari ale pielii sau la sugar (datorită raportului suprafaţă corporală/greutate precum şi al efectului scutecelor) trebuie avută în vedere posibilitatea de apariţie a acestora.
Rareori pot să apară manifestări de intoleranţă locală precum senzaţie de arsură sau de exacerbare a pruritului, care se remit în timpul tratamentului. De asemenea, este posibilă apariţia reacţiilor alergice (eritem cutanat).
Tratamentul trebuie întrerupt în cazul apariţiei manifestărilor de intoleranţă locală sau a unei reacţii alergice
4.9 Supradozaj
Nu este cazul.
Grupa farmacoterapeutică: antiinfecţioase şi antiseptice (exclusiv combinaţii cu corticosteroizi), antibiotice,
derivaţi de imidazol
Cod ATC: G01A F12
Nitratul de fenticonazol este un derivat imidazolic ce posedă activitate antifungică şi antibacteriană.
- Candida şi alte levuri (Malassezia furfur).
De asemenea, a fost demonstrată in vitro activitatea inhibitorie asupra sintezei de proteinaze acide a Candidei albicans, dar nu a putut fi confirmată în absenţa studiilor in vivo
- membranar: creşterea permeabilităţii,
- citoplasmatic: inhibarea proceselor oxidative mitocondriale,
- nuclear: inhibarea sintezei ARN.
5.2 Proprietăţi farmacocinetice
După administrare cutanată absorbţia sistemică este de aproximativ 0,5% din doza administrată [concentraţii plasmatice < 2 ng/ml (cantitatea minimă decelabilă), mai puţin de 0,5% din doza administrată este excretată în urină şi materiile fecale].
5.3 Date preclinice de siguranţă
Studiile de reproducere efectuate la animale au demonstrat, ca şi în cazul altor imidazoli, apariţia unui efect embrio/fetoletal în cazul administrării orale a dozei de 5 mg/kg la iepure şi a dozei de 40 mg/kg la şobolan.
Esteri poliglicolici ai acizilor graşi
Ulei de migdale
Propilenglicol
Alcool cetilic
Monostearat de gliceril
Lanolină hidrogenată
Edetat de sodiu
Apă purificată
6.2 Incompatibilităţi
Nu este cazul.
6.3 Perioada de valabilitate
3 ani
6.4 Precauţii speciale pentru păstrare
A se păstra la temperaturi sub 25°C, în ambalajul original
6.5 Natura şi conţinutul ambalajului
Cutie cu un tub din Al şi aplicator a 30 g cremă.
Cutie cu un tub din Al şi aplicator a 78 g cremă.
6.6 Precauţii speciale pentru eliminarea reziduurilor şi alte instrucţiuni de manipulare
Aplicatorul trebuie să fie curat înaintea fiecărei administrări. După fiecare administrare acesta trebuie spălat cu apă caldă (cu temperatura < 50°C) şi săpun. După spălare, aplicatorul trebuie lăsat să se usuce şi trebuie să fie păstrat în ambalaj. Dacă medicul recomandă alte măsuri de sterilizare a aplicatorului, acestea trebuie urmate.
Aplicatorul trebuie ataşat la nivelul orificiului de deschidere al tubului. Umplerea aplicatorului este realizată prin strângerea părţii inferioare a tubului. Dacă pistonul opune o oarecare rezistenţă acesta trebuie tras uşor. Aplicatorul trebuie umplut în întregime (aproximativ 5 g cremă vaginală). După detaşarea aplicatorului tubul trebuie închis imediat cu capacul său. Pacienta trebuie să stea în decubit dorsal cu genunchii flectaţi şi picioarele depărtate. Aplicatorul trebuie introdus cât mai adânc în vagin. Crema vaginală este administrată prin împingerea completă a pistonului. După aceea aplicatorul trebuie scos fără a se atinge pistonul.
Fără cerinţe speciale la eliminare.
Orice medicament neutilizat sau material rezidual trebuie eliminat în conformitate cu reglementările locale.
Recordati S.p.A.
Via M. Civitali 1, 20148 Milano (MI), Italia
9428/2016/01-02
Data ultimei reînnoiri a autorizaţiei: Octombrie 2016
Octombrie 2016
Informaţii detaliate privind acest medicament sunt disponibile pe website-ul Agenţiei Naţionale a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale http://www.anm.ro .
Momentan nu sunt pareri. Parerea ta e importanta si pentru ceilalti! Ai folosit acest produs?