Dulcolax 10 mg, 6 supozitoare

10,10 RON tax incl.

Disponibilitate: In stoc

Comenzile cu acest tip de produs se pot achizitiona numai cu plata cu cardul, livrarea este disponibila doar in Bucuresti si Ilfov.

Cantitate:

Comenzi telefonice: 0374.471.155
ANMDMR Raporteaza o reactie adversa

Pagina actualizata la data de 21.04.2021

Acest medicament se poate elibera fara prescriptie medicala. Se recomanda citirea cu atentie a prospectului sau a informatiilor de pe ambalaj. Daca apar manifestari neplacute adresati-va medicului sau farmacistului.

Dulcolax 10 mg x 6 supoz. - Farmacia la pret mic


Dulcolax este un laxativ cu actiune locala, care produce stimularea miscarilor peristaltice intestinale si diminuarea consistentei fecalelor.


Deoarece este un laxativ care actioneaza in colon , bisacodil stimuleaza specific procesul natural de evacuare din zona inferioara a tractului digestiv. Din acest motiv, Dulcolax nu modifica nici digestia nici absorbtia caloriilor sau a nutrientilor esentiali la nivelul intestinului subtire.

Pentru mai multe detalii consultati sectiunea de Prospect.


Produsul Dulcolax 10 mg x 6 supoz. face parte din categoria Medicamente fara prescriptie medicala. OTC - Afectiuni digestive - Laxative - Dulcolax 10 mg x 6 supoz. Imaginile produselor prezentate pe site pot suferi modificari efectuate de producatori. Farmacia la Pret Mic face eforturi pentru a mentine informatiile actualizate insa acestea pot avea mici diferente fata de produsele livrate. Va rugam sa ne scrieti pe adresa [email protected] in cazul in care sesizati o diferenta de ambalaj.

Adulţi şi copii cu vârsta peste 10 ani
-Pentru tratamentul constipaţiei.
-Pentru pregătirea procedurilor diagnostice pre- şi postoperator şi în cazurile care necesită facilitarea evacuării colonului.

PROSPECT: INFORMAŢII PENTRU UTILIZATOR

Dulcolax 10 mg supozitoare

Bisacodil

 

Citiţi cu atenţie şi în întregime acest prospect înainte de a începe utilizaţi acest medicament, deoarece conţine informaţii importante pentru dumneavoastră.

... Citeste mai mult

Utilizaţi întotdeauna acest medicament conform indicaţiilor din acest prospect sau indicaţiilor medicului dumneavoastră sau farmacistului.

-         Păstraţi acest prospect. S-ar putea fie necesar să-l recitiţi.

-         Întrebaţi farmacistul dacă aveţi nevoie de mai multe informaţii sau recomandări.

-        Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. Acestea includ orice posibile reacţii adverse nemenţionate în acest prospect. Vezi pct. 4.

-         Dacă după 5 zile nu simţiţi mai bine sau simţiţi mai rău, trebuie adresaţi unui medic.

 

Ce găsiţi în acest prospect:

 

 1.     Ce este Dulcolax şi pentru ce se utilizează
 2.     Ce trebuie ştiţi înainte utilizaţi Dulcolax
 3.     Cum utilizaţi Dulcolax
 4.     Reacţii adverse posibile
 5.     Cum se păstrează Dulcolax
 6.     Conţinutul ambalajului şi alte informaţii

 

 1.        Ce este Dulcolax şi pentru ce se utilizează

Dulcolax este un laxativ cu acţiune locală, care produce stimularea mişcărilor peristaltice intestinale şi diminuarea consistenţei fecalelor.

Deoarece este un laxativ care acţionează în colon , bisacodil stimulează specific procesul natural de evacuare din zona inferioară a tractului digestiv. Din acest motiv, Dulcolax nu modifică nici digestia nici absorbţia caloriilor sau a nutrienţilor esenţiali la nivelul intestinului subţire.

Dulcolax se utilizează

-la pacienţi cu constipaţie.

-în pregătirea investigaţiilor medicale, înainte şi după operaţii ca şi în toate cazurile care necesită facilitarea evacuării materiilor fecale.

Dacă după 5 zile nu simţiţi mai bine sau simţiţi mai rău, trebuie adresaţi unui medic.

 1.        Ce trebuie știți înainte utilizaţi Dulcolax

Nu utilizaţi Dulcolax

-dacă sunteţi alergic  la bisacodil sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament (enumerate la punctul 6);

-dacă suferiţi de ileus/ocluzie intestinală (blocaj /obstrucţie intestinală);

-dacă suferiţi de abdomen acut chirurgical, inclusiv apendicită, boli inflamatorii acute intestinale;

-dacă corpul dumneavoastră a pierdut multe lichide (s-a deshidratat masiv);

-dacă aveţi dureri severe abdominale asociate cu greaţă şi vărsături, care pot fi semne ale unei afecţiuni mai grave;

-dacă aveţi afecţiuni ereditare rare care pot fi incompatibile cu unul dintre excipienţii medicamentului (intoleranţă la unul dintre excipienţii medicamentului).

Atenţionări şi precauţii

Înainte utilizaţi Dulcolax, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

-dacă dumneavoastră este necesară administrarea zilnică de laxative sau pe perioade îndelungate: atunci trebuie spuneţi medicului dumneavoastră pentru a investiga cauza constipaţiei, deoarece administrarea excesivă pe perioade îndelungate poate produce un dezechilibru hidroelectrolitic şi scăderea concentraţiei sanguine de potasiu (hipokaliemie).

-dacă observaţi apariţia senzaţiei de sete sau scăderea cantităţii de urină, care pot fi semne ale deshidratării datorate pierderii de lichide şi pot fi periculoase pentru vârstnici sau pentru pacienţi cu probleme renale trebuie opriţi administrarea Dulcolax şi adresaţi medicului dumneavoastră.

Pot apărea urme de sânge în scaun, dar acestea sunt în general uşoare şi dispar de la sine.

Au fost raportate ameţeli şi/sau sincope la pacienţi trataţi cu Dulcolax. Aceste evenimente pot fi corelate cu constipaţia (eforturi/sforţări în timpul defecaţiei, dureri abdominale) şi nu neapărat administrarea de bisacodil.

Administrarea de supozitoare poate conduce la apariţia senzaţiilor locale de durere şi iritare mai ales la pacienți cu fisuri  anale şi al proctită ulcerativă.

Dulcolax împreună cu alte medicamente

Spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă utilizaţi, aţi utilizat recent sau s-ar putea să utilizaţi orice alte medicamente.

Administrarea concomitentă a diureticelor (“pastile de apă“) sau a steroizilor  poate creşte riscul de apariţire a dezechilibrului electrolitic la doze mari de Dulcolax. Dezechilibrul electrolitic poate conduce la o sensibilitate crescută la glicozidele cardiace (o clasă de medicamente utilizate pentru tratamentul insuficienţei cardiace şi a bătăilor neregulate ale inimii, de exemplu digoxina).

 

Sarcina, alăptarea şi fertilitatea

Dacă sunteţi gravidă sau alăptaţi, credeţi aţi putea fi gravidă sau intenţionaţi rămâneţi gravidă, adresaţi-vă medicului sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua acest medicament. 

Ca toate celelalte medicamente, Dulcolax trebuie administrat în timpul sarcinii sau alăptării numai cu recomandarea medicului. Dulcolax poate fi utilizat în perioada alăptării.

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor

Nu s-au efectuat studii privind efectele Dulcolax asupra capacităţii de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.

Cu toate acestea, din cauza spasmelor abdominale datorate constipaţiei, este posibil aveți senzaţii de ameţeală sau/si de leşin. Dacă simţiţi spasme abdominale trebuie evitaţi activităţi potenţial periculoase cum sunt conducerea vehiculelor sau folosirea utilajelor.

 

 1.        Cum utilizaţi Dulcolax

Utilizaţi întotdeauna acest medicament exact aşa cum este descris în acest prospect sau aşa cum v-a spus medicul dumneavoastră sau farmacistul. Discutaţi cu medicul sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur. 

Doza recomandată este :

Pentru tratamentul constipaţiei: Adulţi :

Utilizaţi 1 supozitor (10 mg bisacodil).Supozitoarele au efect de obicei după 10-30 minute de la administrare. Nu depășiți doza zilnică maxima recomandată.

Copii și adolescenți

Copii cu vârsta de 10 ani sau mai mari:

Utilizaţi 1 supozitor (10 mg bisacodil).Supozitoarele au efect de obicei după 10-30 minute de la administrare. Nu depășiți doza zilnică maxima recomandată

Copii cu vârsta între 2 - 10 ani

Pentru aceşti pacienţi Dulcolax este disponibil în forme de prezentare adecvate. Nu trebuie să administraţi tratament pentru constipaţia cronică sau persistentă pacienţilor cu vârsta de 10 ani sau mai tineri decât la indicaţia medicului copilului dumneavoastră.

În pregătirea investigațiilor şi înainte de intervenții chirurgicale

Pentru utilizarea în vederea pregătirii pacientului pentru investigații  şi înainte de intervenții chirurgicale, Dulcolax se va administra sub supraveghere medicală.

Adulţi

În scopul realizării unei evacuări complete la nivelul intestinului, doza de Dulcolax recomandată de către medic adulţilor este de două până la 4 drajeuri, în seara dinaintea examinării, înainte de culcare, urmată de un supozitor Dulcolax în dimineaţa următoare.

Copii și adolescenți

La copii cu vârsta de 4 ani şi peste, se recomandă 1 drajeu gastrorezistent Dulcolax 5 mg seara şi un laxativ de uz pediatric cu acţiune imediată (de exemplu un supozitor) în dimineaţa următoare.

 

Mod de administrare:

Se despachetează supozitorul şi se inseră în rect cu capătul ascuţit înainte.

 

Dacă utilizaţi mai mult Dulcolax decât trebuie

Dacă luaţi mai mult decât trebuie din Dulcolax, informaţi medicul dumneavoastră sau farmacistul.

Dacă luaţi doze mari, se pot produce scaune lichide (diaree), crampe abdominale şi pierderi de lichide, de potasiu şi de alţi electroliţi.

Ca şi în cazul altor laxative, supradozajul cronic cu Dulcolax,poate produce diaree cronică, dureri abdominale, hipokaliemie, hiperaldosteronism secundar şi calculi renali. Afectarea tubilor renali, alcaloză metabolică şi slăbiciune musculară, secundară hipokaliemiei au fost, de asemenea, descrise asociate abuzului cronic de laxative.

 

Dacă uitaţi utilizaţi Dulcolax

Nu luaţi o doză dublă, pentru a compensa o doză uitată.

 

Dacă încetaţi luaţi utilizaţi Dulcolax

Dulcolax trebuie luat numai la nevoie şi trebuie întrerupt după ce a acţionat.

 

Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest medicament, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

 

 1.        Reacţii adverse posibile

Ca toate medicamentele, acest medicament  poate provoca reacţii adverse, cu toate nu apar la toate persoanele.

Reacţiile adverse sunt clasificate după următoarele frecvenţe: Frecvente (pot afecta până la 1 din 10 persoane):

     crampe abdominale

     dureri abdominale

     diaree

     greaţă.

 

Mai puţin frecvente (pot afecta până la 1 din 100 persoane):

     ameţeală

     disconfort abdominal

     vărsături

     scaun cu sânge

     discomfort la nivelul anusului şi al rectului.

 

Rare (pot afecta până la 1 din 1000 persoane):

    reacţii de hipersensibilitate, sincopă.

 

Cu frecvenţă necunoscută (frecvenţa nu poate fi estimată din datele disponibile):

      inflamarea pielii şi a mucoaselor, care poate produce dificultăţi în respiraţie (edem angioneurotic)

     reacţii anafilactice, alergice, cu progres rapid, care pun viaţa în pericol

     deshidratare (pierderea de apă)

     inflamarea intestinelor.

Este posibil ca  ameţeala şi sincopa care apar după utilizarea bisacodil fie consecinţa unui răspuns vasovagal (de exemplu spasm abdominal, defecaţie).

 

Raportarea reacţiilor adverse

Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau  farmacistului. Acestea includ orice reacţii adverse nemenţionate în acest prospect. De asemenea, puteţi raporta reacţiile adverse direct prin intermediul sistemului naţional de raportare, ale cărui detalii sunt publicate pe web-site-ul Agenţiei Naţionale a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale

http://www.anm.ro/. Raportând reacţiile adverse, puteţi contribui la furnizarea de informaţii

suplimentare privind siguranţa acestui medicament.

 

 1.        Cum se păstrează Dulcolax

Nu lăsaţi acest medicament la vederea şi îndemâna copiilor.

Nu utilizaţi acest medicament după data de expirare înscrisă pe cutie sau pe folia termosudată după EXP. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.

A se păstra la temperaturi sub 30° C, în ambalajul original.

Nu aruncaţi niciun medicament pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Întrebaţi farmacistul cum aruncaţi medicamentele pe care nu le mai folosiţi. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.

 

 1.        Conţinutul ambalajului şi alte informaţii

Ce conţine Dulcolax

Substanţa activă este bisacodilul. Fiecare supozitor conţine bisacodil 10 mg. Celelalte componente sunt: gliceride de semisinteză (Witepsol W45).

Cum arată Dulcolax şi conţinutul ambalajului

Dulcolax se prezintă sub formă de supozitoare în formă de torpilă, cu suprafaţă netedă, onctoasă, de culoare albă până la alb-gălbuie, prevăzute cu o adâncitură la bază.

Este disponibil în cutii cu o folie termosudată din Al-PE/PE-Al, conținând 6 supozitoare.

 

Deţinătorul autorizaţiei de punere pe piaţă şi fabricantul

Deţinătorul autorizaţiei de punere pe piaţă

SANOFI ROMÂNIA S.R.L.

 1. Gara Herăstrău, nr. 4, Clădirea B, Etajele 8-9

Sector 2, București, România

 

Fabricantul

Istituto de Angeli s.r.l.

Località Prulli, 103/C, 50066 Reggello, Italia

Pentru  orice  informaţii  referitoare  la  acest  medicament,    rugăm    contactaţi  deţinătorul autorizaţiei de punere pe piaţă:

Sanofi Romania SRL

Tel: +40 21 317 31 36

 

Acest prospect a fost revizuit în  AUGUST 2019

... Citeste mai putin

Momentan nu sunt pareri. Parerea ta e importanta si pentru ceilalti! Ai folosit acest produs?

Spune-ti parerea

Scrie o parere
Dulcolax 10 mg x 6 supoz.

Dulcolax 10 mg x 6 supoz.

Ai nedumeriri sau vrei sa pui o intrebare despre acest produs? Intreaba FARMACISTUL FLPM

Utilizam datele tale in scopul trimiterii de comentarii. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Digestie Afectiuni digestive DULCOLAX

PRODUSE ASEMANATOARE CU Dulcolax 10 mg x 6 supoz.

Duphalac Fruit 667 mg / ml x 1 flacon x 200 ml solutie orala
Duphalac Fruit...
1 flacon x 200 ml solutie orala

14,90 RON

Duphalac Fruit 667 mg / ml x 20 plicuri x 15 ml solutie orala
Duphalac Fruit...
20 plicuri x 15 ml solutie orala

20,90 RON

newsletter