Diclofenac Fiterman 10 mg/g, 50 g unguent

Producator:

12,90 RON tax incl.

Disponibilitate: In stoc

Comenzile cu acest tip de produs se pot achizitiona numai cu plata cu cardul, livrarea este disponibila doar in Bucuresti si Ilfov.

Cantitate:

Transport gratuit! Detalii aici
Comenzi telefonice: 0374.471.155
ANMDMR Raporteaza o reactie adversa

Pagina actualizata la data de 08.03.2021

Acest medicament se poate elibera fara prescriptie medicala. Se recomanda citirea cu atentie a prospectului sau a informatiilor de pe ambalaj. Daca apar manifestari neplacute adresati-va medicului sau farmacistului.

Diclofenac Fiterman 10 mg/g, 50 g unguent - Farmacia la pret mic

Compoziţie 

100 g unguent conţin diclofenac sodic 1 g şi excipienţi: alcool cetilstearilic, parafină lichidă, vaselină albă, miristat de izopropil, octildodecanol, macrogol cetostearileter 20, tefose 63 (macrogol 6-stearat, macrogol 32- stearat, stearat de glicol), mentol, propilenglicol, p-hidroxibenzoat de metil, p-hidroxibenzoat de propil, apă purificată. 

Pentru mai multe detalii consultati sectiunea de Prospect.


Produsul Diclofenac Fiterman 10 mg/g, 50 g unguent face parte din categoria Medicamente fara prescriptie medicala. OTC - Medicamente pentru durere - Dureri reumatice/articulatii - Diclofenac Fiterman 10 mg/g, 50 g unguent

Afecţiuni inflamatorii şi traumatisme ale tendoanelor, ligamentelor, muşchilor şi articulaţiilor.
Edeme postoperatorii şi posttraumatice.

PROSPECT: INFORMAŢII PENTRU UTILIZATOR 

Diclofenac Fiterman 10 mg/g unguent

Diclofenac sodic

 

Compoziţie 

100 g unguent conţin diclofenac sodic 1 g şi excipienţi: alcool cetilstearilic, parafină lichidă, vaselină albă, miristat de izopropil, octildodecanol, macrogol cetostearileter 20, tefose 63 (macrogol 6-stearat, macrogol 32- stearat, stearat de glicol), mentol, propilenglicol, p-hidroxibenzoat de metil, p-hidroxibenzoat de propil, apă purificată. 

... Citeste mai mult

Grupa farmacoterapeutică: antiinflamatorii nesteroidiene de uz topic. 

Indicaţii terapeutice

Afecţiuni inflamatorii şi traumatisme ale tendoanelor, ligamentelor, muşchilor şi articulaţiilor. Edeme post operatorii şi post traumatice.

Contraindicaţii 

- hipersensibilitate la diclofenac, la alte antiinflamatoare nesteroidiene sau la oricare dintre componentele produsului;

- eziuni cutanate, cum sunt: eczeme, leziuni infectate, arsuri,plăgi;

- trimestrul III desarcină.

Precauţii

Produsul nu trebuie aplicat pe mucoase, mai ales la nivel ocular.

Apariţia unei erupţii cutanate după aplicarea Diclofenac Fiterman 10 mg/g unguent, necesită întreruperea imediată a tratamentului.

In cazul utilizării timp îndelungat, se recomandă purtarea de mănuşi de către persoanele care aplică crema. 

Interacţiuni 

Datorită absorbţiei sistemice mici a Diclofenac Fiterman 10 mg/g unguent, în cazul utilizării conform recomandărilor, este puţin probabil să apară interacţiuni medicamentoase. 

Atenţionări speciale 

Copii

Produsul se administrează numai la adulţi, datorită absenţei studiilor de siguranţă la copii. 

Sarcina şi alăptarea

Produsul se administrează în primele 5 luni de sarcină numai dacă este absolut necesar; începând din luna a 6-a utilizarea sa este contraindicată, datorită riscului de toxicitate cardio-pulmonară fetală, determinat de eventuala sa absorbţie sistemică marcată, în caz de administrare în doze mari, aplicate frecvent şi timp îndelungat.

În cazul altor căi de administrare, antiinflamatoarele nesteroidiene se excretă în laptele matern. Prin extrapolare şi ca măsură de precauţie, se recomandă evitarea utilizării Diclofenac Fiterman 10 mg/g unguent la femeile care alăptează.

Capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje 

Diclofenac Fiterman 10 mg/g unguent nu influenţează capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.

Doze şi mod de administrare 

Diclofenac Fiterman 10 mg/g unguent se administrează extern, 2 - 4 aplicaţii pe zi, la nivelul zonei afectate. Produsul se administrează numai la adulţi.

Pentru a realiza absorbţia unguentului se efectuează un masaj uşor şi prelungit la nivelul zonei dureroase şi/sau inflamate.

După fiecare utilizare, mâinile se spală atent.

Reacţii adverse 

Reacţii locale: rar, apar manifestări alergice cutanate pruriginoase sau de tip eritem localizat. Reacţii de hipersensibilitate:

- dermatologice;

- respiratorii: foarte rar apar crize de astm bronşic îndeosebi la pacienţii cu hipersensibilitate la antiinflamatoarele nesteroidiene(AINS);

- generale: foarte rare, reacţii de tip anafilactic şi în caz de absorbţie cutanatăcrescută.

Alte reacţii adverse sistemice comune AINS (de exemplu digestive şi renale) pot să apară în funcţie de absorbţia cutanată crescută a substanţei active, cantitatea mare de unguent aplicată, suprafaţa largă de aplicare, prezenţa leziunilor cutanate, durata lungă a tratamentului şi utilizarea de pansamente ocluzive. 

Supradozaj 

În cazul administrării Diclofenac Fiterman 10 mg/g unguent este puţin probabil să apară fenomene de supradozaj. Totuşi, în acest caz, suprafaţa pe care s-a aplicat unguentul trebuie spălată cu o cantitate mare de apă. 

Păstrare

A nu se utiliza după data de expirare înscrisă pe ambalaj. A se păstra la temperaturi sub 25°C, în ambalajul original. A nu se lăsa la îndemânacopiilor. 

Ambalaj

Cutie cu un tub din aluminiu conţinând 20 g unguent. Cutie cu un tub din aluminiu conţinând 35 g unguent. Cutie cu un tub din aluminiu conţinând 50 g unguent. 

Producător 

S.C. FITERMAN PHARMA S.R.L.

DJ 249E Km 0,9, sat Tomeşti, comuna Tomeşti, judeţul Iaşi, România

Deţinătorul Autorizaţiei de punere pe piaţă

S.C. FITERMAN PHARMA S.R.L. Str. Moara de Foc nr. 35, Iaşi,România

Data ultimei verificări a prospectului

Aprilie, 2013

... Citeste mai putin

Momentan nu sunt pareri. Parerea ta e importanta si pentru ceilalti! Ai folosit acest produs?

Spune-ti parerea

Scrie o parere
Diclofenac Fiterman 10 mg/g, 50 g unguent

Diclofenac Fiterman 10 mg/g, 50 g unguent

Ai nedumeriri sau vrei sa pui o intrebare despre acest produs? Intreaba FARMACISTUL FLPM

Utilizam datele tale in scopul trimiterii de comentarii. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

PRODUSE ASEMANATOARE CU Diclofenac Fiterman 10 mg/g, 50 g unguent

newsletter