Zymogen forte, 20 drajeuri

Producator:
Disponibil doar in farmaciile fizice - Contact
ANMDMR Raporteaza o reactie adversa

Pagina actualizata la data de 01.04.2020

Acest medicament se poate elibera fara prescriptie medicala. Se recomanda citirea cu atentie a prospectului sau a informatiilor de pe ambalaj. Daca apar manifestari neplacute adresati-va medicului sau farmacistului.
Momentan, medicamentele OTC sunt disponibile doar in farmaciile fizice Farmacia la Pret Mic.

Zymogen forte x 20 drajeuri - Farmacia la pret mic


Produsul Zymogen forte x 20 drajeuri face parte din categoria OTC - Medicamente fara prescriptie - Afectiuni digestive - Digestie usoara (enzime digestive) - Zymogen forte x 20 drajeuri

Indicații terapeutice

- tratamentul insuficienţei pancreatice exocrine însoţită de sindrom dispeptic la adulţi şi copii cu vârsta peste 6 ani.

- insuficienţa pancreatică exocrină este adesea întâlnită în (dar nu limitată la):

  - fibroză chistică;

  - pancreatită cronică;

  - postpancreatectomie;

  - gastrectomie;

  - cancer pancreatic;

  - după chirurgia de by-pass gastro-intestinal (de exemplu, gastro-entero-anastomoză Billroth II);

  - obstrucţia ductelor pancreatice sau a canalului biliar comun (de exemplu în neoplazii);

... Citeste mai mult

  - sindromul Shwachman-Diamond.

... Citeste mai putin

Excipientul galben amurg (E 110) poate provoca reactii alergice.
3. CUM SA UTILIZATI ZYMOGEN FORTE
Utilizati intotdeauna Zymogen Forte exact asa cum v-a spus medicul dumneavoastra. Trebuie sa discutati cu medicul dumneavoastra sau cu farmacistul daca nu sunteti sigur.Doza recomandata este de doua comprimate filmate gastrorezistente, administrate oral, in timpul sau dupa fiecare masa, doza zilnica maxima recomandata fiind de 6 comprimate filmate gastrorezistente.Dozajul poate fi ajustat de catre medic in functie de starea pacientului.

... Citeste mai multDatorita formei farmaceutice inadecvate, medicamentul nu este recomandat la copii cu varsta sub 6 ani.
Daca aveti impresia ca efectul Zymogen Forte este prea puternic sau prea slab, adresati-va medicului dumneavoastra sau cu farmacistul pentru a primi lamuriri suplimentare.
Daca utilizati mai mult decat trebuie din Zymogen FortePot apare manifestarile prezentate la pct. ,,Reactii adverse posibile’’.Daca apar astfel de simptome, adresati-va imediat medicului dumneavoastra sau departamentului de primire urgente.
Daca uitati sa utilizati Zymogen ForteDaca ati uitat sa luati o doza, luati alta, imediat ce v-ati amintit. Nu luati o doza dubla pentru a compensa doza uitata.
Daca aveti orice intrebari suplimentare cu privire la acest medicament, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.
4. REACTII ADVERSE POSIBILE
Ca toate medicamentele, Zymogen Forte poate determina reactii adverse, cu toate ca nu apar la toate persoanele.


In cazuri izolate, dupa administrarea de pancreatina pot sa apara reactii alergice imediate, cutanate sau de tip intarziat. De asemenea, in cazuri izolate, la pacientii care sufera de fibroza chistica, dupa administrarea de doze mari de pancreatina, se pot produce stricturi ale regiunii ileo- cecale si ale colonului ascendent, tulburari gastro-intestinale (greata, diaree), iritatie si uneori inflamatie perianala sau la nivelul cavitatii bucale, cresterea concentratiei acidului uric in plasma, hiperuricozurie; au fost raportate dilatarea colonului (colonopatia fibrozanta), colita fara a exista dovezi ale unei relatii clare cu administrarea de doze mari de pancreatina.


Daca vreuna dintre reactiile adverse devine grava sau daca observati orice reactie adversa nementionata in acest prospect, va rugam sa comunicati medicului dumneavoastra sau farmacistului.


5. CUM SE PASTREAZA ZYMOGEN FORTE


Nu utilizati Zymogen Forte dupa data de expirare inscrisa pe ambalaj dupa EXP. Data de expirare se refera la ultima zi a lunii respective.


A se pastra la temperaturi sub 30ºC, in ambalajul original.


A nu se lasa la indemana si vederea copiilor.


Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei menajere sau a reziduurilor menajere. Intrebati farmacistul cum sa eliminati medicamentele care nu va mai sunt necesare. Aceste masuri vor ajuta la protejarea mediului.


6. INFORMATII SUPLIMENTARE Ce contine Zymogen Forte


-Substantele active sunt pancreatina 200 mg (ce contine proteaza 5000 U USP, lipaza 800 U USP, amilaza 5000 U USP), pepsina (1 : 10000) 100 mg, hemicelulaza (5000 UI/g) 40 mg, clorhidrat de tiamina 25 mg, dimeticona 20 mg, extract de bila de bou 20 mg.


-Celelalte componente sunt: nucleu: povidona K 25, dioxid de siliciu coloidal anhidru, stearat de magneziu, celuloza microcristalina, lactoza monohidrat, manitol, talc, shellac, copolimer acid metacrilic-acrilat de etil (1:1), dispersie 30%; film: galben amurg (E 110),vanilina, talc, macrogol 6000, dioxid de siliciu coloidal anhidru.


Cum arata Zymogen Forte si continutul ambalajului


Zymogen Forte se prezinta sub forma de comprimate filmate discoidale portocalii


Cutie cu 2 blistere din PVC/Al a cate 10 comprimate filmate gastrorezistente


Detinatorul autorizatiei de punere pe piata


S.C. Felsin Farm S.R.L.


Str. Drumul Piscul Cerbului Nr. 20-28, Bucuresti, Romania


Responsabil cu eliberarea seriei


S.C. Felsin Farm S.R.L.


Str. Drumul Piscul Cerbului Nr. 20-28, Bucuresti, Romania


Acest prospect a fost aprobat in Martie 2012

... Citeste mai putin

Momentan nu sunt pareri. Parerea ta e importanta si pentru ceilalti! Ai folosit acest produs?

Spune-ti parerea

Scrie o parere
Zymogen forte x 20 drajeuri

Zymogen forte x 20 drajeuri

Utilizam datele tale in scopul trimiterii de comentarii. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

tulburari digestive Digestie Enzime digestive Afectiuni digestive sistem digestiv
newsletter