Paduden Forte 400 mg, 12 drajeuri

Producator:
Disponibil doar in farmaciile fizice - Contact
ANMDMR Raporteaza o reactie adversa

Pagina actualizata la data de 31.03.2020

Acest medicament se poate elibera fara prescriptie medicala. Se recomanda citirea cu atentie a prospectului sau a informatiilor de pe ambalaj. Daca apar manifestari neplacute adresati-va medicului sau farmacistului.
Momentan, medicamentele OTC sunt disponibile doar in farmaciile fizice Farmacia la Pret Mic.

Paduden Forte 400 mg x 12 draj. - Farmacia la pret mic

PADUDEN Forte conţine ibuprofen care aparţine unui grup de medicamente numite antiinflamatoare nesteroidiene (AINS). Antiinflamatoarele nesteroidiene modifică răspunsul organismului la durere, inflamaţie şi febră.

Pentru mai multe detalii consultati sectiunea de Prospect.


PADUDEN Forte este utilizat pentru ameliorarea durerilor de intensitate uşoară până la moderată: dureri de cap inclusiv cele de tip migrenă, dureri de spate, dureri musculare, dureri de dinţi, dureri articulare, dureri menstruale. De asemenea, se poate utiliza în caz de febră asociată cu răceală sau gripă.

Produsul Paduden Forte 400 mg x 12 draj. face parte din categoria OTC - Medicamente fara prescriptie - Durere - Analgezice - Paduden Forte 400 mg x 12 draj.

PADUDEN Forte 400 mg este indicat pentru:
- ameliorarea durerilor de intensitate uşoară până la moderată: osteo-articulare inclusiv reumatismale, dureri musculare, lombalgii, cefalee, inclusiv cefalee de tip migrenă, dureri dentare, dismenoree;
- tratamentul simptomatic al febrei şi al simptomelor de răceală şi gripă.

Prospect: Informaţii pentru utilizator PADUDEN Forte 400 mg drajeuri
Ibuprofen

Citiţi cu atenţie şi în întregime acest prospect înainte de a începe să utilizaţi acest medicament, deoarece el conţine informaţii importante pentru dumneavoastră.
Utilizaţi întotdeauna acest medicament conform indicaţiilor din acest prospect sau indicaţiilor medicului dumneavoastră sau farmacistului.
- Păstraţi acest prospect. S-ar putea să fie necesar să-l recitiţi.
- Întrebaţi farmacistul dacă aveţi nevoie de mai multe informaţii sau recomandări.
- Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.
Acestea includ orice posibile reacţii adverse nemenţionate în acest prospect. Vezi pct. 4.
- Dacă după 3 zile nu vă simţiţi mai bine sau vă simţiţi mai rău, trebuie să vă adresaţi unui medic.

... Citeste mai mult

Ce găsiţi în acest prospect:

1. Ce este PADUDEN Forte şi pentru ce se utilizează
2. Ce trebuie să ştiţi înainte să utilizaţi PADUDEN Forte
3. Cum să utilizaţi PADUDEN Forte
4. Reacţii adverse posibile
5. Cum se păstrează PADUDEN Forte
6. Conţinutul ambalajului şi alte informaţii


1. Ce este PADUDEN Forte şi pentru ce se utilizează

PADUDEN Forte conţine ibuprofen care aparţine unui grup de medicamente numite antiinflamatoare nesteroidiene (AINS). Antiinflamatoarele nesteroidiene modifică răspunsul organismului la durere, inflamaţie şi febră.
PADUDEN Forte este utilizat pentru ameliorarea durerilor de intensitate uşoară până la moderată: dureri de cap inclusiv cele de tip migrenă, dureri de spate, dureri musculare, dureri de dinţi, dureri articulare, dureri menstruale. De asemenea, se poate utiliza în caz de febră asociată cu răceală sau gripă.

Dacă după 3 zile nu vă simţiţi mai bine sau vă simţiţi mai rău, trebuie să vă adresaţi unui medic.

2. Ce trebuie să ştiţi înainte să utilizaţi PADUDEN Forte Nu utilizaţi PADUDEN Forte
- dacă sunteţi alergic la ibuprofen, la alte antiinflamatoare nesteroidiene sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament (enumerate la punctul 6). O reacţie alergică poate include erupţii cutanate, mâncărimi, umflarea feţei, buzelor, limbii, mâinilor/picioarelor sau dificultăţi în respiraţie.
- dacă aţi avut oricând în trecut bronhospasm (respiraţie dificilă), rinită, urticarie după tratamentul cu acid acetilsalicilic sau alte antiinflamatoare nesteroidiene;
- dacă aveţi sau aţi avut ulcer gastro-duodenal, hemoragie gastro-intestinală, colită ulceroasă;
- dacă aveţi insuficienţă cardiacă severă;
- dacă aveţi insuficienţă renală severă;
- dacă aveţi insuficienţă hepatică severă;

- dacă aveţi afecţiuni care determină o tendinţă crescută de sângerare;
- dacă sunteţi gravidă în ultimele 3 luni de sarcină.

Atenţionări şi precauţii
Înainte să utilizaţi PADUDEN Forte, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului:
- dacă aveți anumite tulburări ale sistemului imunitar (boală mixtă de ţesut conjunctiv și lupus eritematos sistemic (LES), condiție a sistemului imunitar care afectează țesutul conjunctiv având ca rezultat dureri articulare, modificarea culorii pielii și tulburări ale altor organe) acestea pot avea un risc crescut de apariţie a meningitei aseptice.
- dacă aveţi boli inflamatorii intestinale, antecedente de ulcer gastric;
- dacă aveţi afectarea funcţiei renale şi/sau hepatice;
- dacă aveţi astm bronşic rinită cronică (nas înfundat şi care curge în mod cronic) sau boală alergică, având în vedere că PADUDEN Forte poate cauza dificultăţi la respiraţie, urticarie sau o reacţie alergică severă dacă aveţi oricare din cele enumerate mai sus;
- dacă aveţi tulburări ale coagulării sângelui sau urmaţi tratament cu medicamente care reduc formarea cheagurilor de sânge.

Medicamentele antiinflamatoare/ȋmpotriva durerii cum este ibuprofenul pot fi asociate cu un risc uşor crescut de infarct miocardic sau de accident vascular cerebral, în special dacă sunt utilizate în doze mari. Nu depăşiţi doza recomandată sau durata tratamentului.

Trebuie să discutaţi despre tratament cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul ȋnainte de a lua PADUDEN Forte în cazul în care:
- aveţi probleme ale inimii inclusiv insuficienţă cardiacă, angină pectorală (dureri ȋn piept), sau dacă aţi avut un infarct miocardic, intervenţie chirurgicală pentru by-pass, boală arterială periferică (circulaţie redusă a sângelui la nivelul picioarelor sau tălpilor, din cauza ȋngustării sau blocării arterelor) sau orice tip de accident vascular cerebral (inclusiv "accident vascular cerebral minor" sau accident ischemic tranzitor "AIT").
- aveţi tensiune arterială mare, diabet zaharat, concentraţii crescute de colesterol ȋn sânge, istoric familial de boli ale inimii sau de accident vascular cerebral sau dacă sunteţi fumător.

Asemenea altor medicamente antiinflamatoare, PADUDEN Forte poate masca semnele unei infecţii.

În cazul apariţiei tulburărilor de vedere, utilizarea ibuprofenului trebuie întreruptă şi se recomandă efectuarea unui control oftalmologic.

Se recomandă precauție la pacienții deshidratați datorită riscului de apariție a insuficienței renale.

Ce medicamente trebuie să evitaţi când luaţi acest medicament?
Unele medicamente care sunt anticoagulante (acţionează împotriva coagulării sângelui) (de exemplu acid acetilsalicilic/aspirină, warfarină, ticloplidină), unele medicamente care acţionează împotriva tensiunii arteriale crescute (inhibitori de enzimă de conversie a angiotensinei de exemplu captopril, medicamente blocante cum este atenolol, antagoniştii de angiotensină II cum este losartan) şi alte medicamente pot afecta sau pot fi afectate de tratamentul cu ibuprofen. Prin urmare cereţi sfatul medicului înainte de a utiliza ibuprofen împreună cu alte medicamente.

Copii şi adolescenţi
PADUDEN Forte nu se utilizează la copii cu vârsta sub 12 ani.
La copii cu vârsta sub 12 ani se recomandă utilizarea unor forme farmaceutice adecvate. Există un risc de insuficiență renală la copii și adolescenţi deshidrataţi.

PADUDEN Forte împreună cu alte medicamente
Spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi, aţi luat recent sau s-ar putea să luaţi orice alte medicamente.
Medicul va decide dacă este sigur să luaţi PADUDEN Forte cu alte medicamente. PADUDEN Forte poate influenţa sau poate fi influenţat de alte medicamente. De exemplu:

- diuretice (medicamente care cresc cantitatea de urină eliminată);
- glicozide cardiace cum este digoxin utilizat pentru tratamentul afecţiunilor inimii;
- zidovudină (un medicament antiviral);
- steroizi (utilizaţi in tratamentul afecţiunilor antiinflamatorii);
- metotrexat (utilizat ȋn tratamentul anumitor cancere şi a artritei reumatoide);
- medicamente cunoscute ca imunosupresoare cum sunt ciclosporina şi tacrolimus (utilizate pentru supresia răspunsului imun);
- medicamente cunoscute ca ISRS, utilizate pentru tratamentul depresiei;
- antibiotice numite chinolone cum este ciprofloxacin;
- aminoglicozide (un antibiotic);
- mifepristonă;
- orice alte medicamente care conţin ibuprofen cum sunt cele cumpărate fără prescripţie medicală;
- orice alt medicament ȋmpotriva durerii inclusiv acidul acetilsalicilic;
- colestiramina, un medicament utilizat pentru reducerea colesterolului;
- medicamente cunoscute ca sulfonilureice cum este glibenclamida (utilizata pentru tratamentul diabetului zaharat);
- voriconazol sau fluconazol (medicamente antifungice);
- ginkgo biloba, un medicament pe bază de plante (creşte tendinţa la sângerare dacă ȋl luaţi ȋmpreună cu ibuprofen).

Alte medicamente pot influenţa sau pot fi influenţate de tratamentul cu PADUDEN Forte. De aceea, întotdeauna trebuie să discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul înainte de a utiliza PADUDEN Forte împreună cu alte medicamente.

PADUDEN Forte împreună cu alimente şi băuturi
Drajeurile se înghit întregi, cu un pahar cu apă, preferabil după masă.
Dacă este posibil, trebuie să nu consumaţi alcool etilic în timpul tratamentului cu PADUDEN Forte, deoarece reacţiile adverse, în special cele care afectează tractul gastro-intestinal sau sistemul nervos central, sunt accentuate.

Sarcina şi alăptarea
Dacă sunteţi gravidă sau alăptaţi, credeţi că aţi putea fi gravidă sau intenţionaţi să rămâneţi gravidă, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua acest medicament.
Utilizarea PADUDEN Forte ȋn timpul sarcinii şi alăptării trebuie evitată.
PADUDEN Forte nu trebuie utilizat ȋn ultima parte a sarcinii (ultimele 3 luni de sarcină) şi se poate administra ȋn primele 6 luni de sarcină numai la recomandarea medicului dumneavoastră.
PADUDEN Forte aparţine unui grup de medicamente (medicamente antiinflamatoare nesteroidiene) care pot afecta fertilitatea la femei. Acest efect este reversibil la întreruperea tratamentului.

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor
PADUDEN Forte poate determina ameţeli şi somnolenţă, reacţii care pot influenţa capacitatea de a conduce vehicule şi de a folosi utilaje.

PADUDEN Forte 400 mg conţine lactoză monohidrat şi zahăr
Dacă medicul dumneavoastră v-a atenţionat că aveţi intoleranţă la unele categorii de glucide, vă rugăm să-l întrebaţi înainte de a lua acest medicament.


3. Cum să utilizaţi PADUDEN Forte

Luaţi întotdeauna acest medicament exact aşa cum este descris în acest prospect sau aşa cum v-a spus medicul dumneavoastră sau farmacistul. Discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur.

Adulţi şi adolescenţi (vârsta peste 12 ani):
Doza iniţială este de 400 mg ibuprofen de 3 ori pe zi, la nevoie. Dozele trebuie administrate la un interval de cel puţin 6 ore.
Nu trebuie depăşită o doză totală de 1200 mg într-un interval de 24 de ore.
Drajeurile de PADUDEN Forte se înghit întregi, cu un pahar cu apă, de preferat după masă.

Dacă la adolescenţi (vârsta peste 12 ani) acest medicament este necesar mai mult de 3 zile, sau dacă simptomele se agravează trebuie consultat un medic.

Copii cu vârsta sub 12 ani
PADUDEN Forte nu este indicat la copii cu vârsta sub 12 ani, pentru aceştia fiind disponibile forme farmaceutice adecvate vârstei.

Trebuie să întrerupeţi tratamentul cu PADUDEN Forte şi să vă prezentaţi la medic dacă simptomele persistă sau se agravează după 3 zile.

Dacă utilizaţi mai mult PADUDEN Forte decât trebuie
Dacă dumneavoastră (sau altcineva) aţi luat accidental prea multe drajeuri de PADUDEN Forte adresaţi-vă imediat medicului dumneavoastră sau mergeţi la cel mai apropiat spital. Luaţi acest prospect cu dumneavoastră şi cutia pentru ca medicul să ştie ce medicament aţi luat.
Dacă ați luat mai mult PADUDEN Forte decât trebuie sau dacă copiii au luat medicamentul în mod accidental, adresați-vă imediat unui medic sau mergeți la cel mai apropiat spital pentru o evaluare a riscului existent și pentru sfaturi privind măsurile care trebuie luate.
Simptomele pot include greață, dureri abdominale, vărsături (pot conține urme de sânge), dureri de cap, țiuituri în urechi, dezorientare și mișcări oscilatorii ale ochilor. În cazul intoxicației grave s-au raportat următoarele simptome: somnolență, dureri în piept, palpitații, pierderea cunoștinței, convulsii (în special la copii), slăbiciune și amețeală, sânge în urină, senzație de corp rece și probleme respiratorii.

Dacă uitaţi să utilizaţi PADUDEN Forte
Nu luaţi o doză dublă pentru a compensa doza uitată.

Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest medicament, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.


4. Reacţii adverse posibile

Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.

Medicamentele precum PADUDEN Forte pot fi asociate cu un risc uşor crescut de apariţie a atacului de cord („infarct miocardic”) sau a accidentului vascular cerebral.

Încetaţi să utilizaţi PADUDEN Forte şi contactaţi imediat un medic în cazul în care apar următoarele reacţii adverse:
- semne ale meningitei aseptice cum sunt durere de cap severă, febră, rigiditatea cefei sau intoleranţă la lumină
- semne ale sângerării intestinale cum sunt: sânge ȋn scaun, scaune de culoare neagră, vărsături cu sânge sau ȋn zaţ de cafea

Spuneţi medicului şi ȋncetaţi să utilizaţi PADUDEN Forte daca aveti:
- Dureri de stomac inexplicabile (dureri abdominale) sau alte simptome de stomac, indigestie, arsuri la stomac, senzație de rău și /sau vărsături

- Respirație şuierătoare inexplicabilă, dificultăți de respirație, erupție cutanată, mâncărime sau vânătăi (acestea pot fi simptomele unei reacții alergice)
- Ȋngălbenirea ochilor și/sau a pielii (icter)
- Dureri în gât severe cu febră mare (acestea pot fi simptomele unei afecţiuni cunoscută sub numele de agranulocitoză)
- Vedere încețoșată sau perturbată (afectare vizuală) sau vederea/auzirea de lucruri ciudate (halucinații)
- Retenție de lichide, de exemplu umflarea gleznelor (acest lucru poate fi un semn de probleme la rinichi)
- Erupție cutanată severă generalizată (sindrom Stevens-Johnson și eritem polimorf, simptomele includ erupții cutanate severe, vezicule pe piele, inclusiv în interiorul gurii, nasului și la nivelul organelor genitale, precum și descuamarea pielii care poate fi însoțită de simptome cum sunt durere, dureri de cap și febră).
- Poate să apară o reacție cutanată gravă cunoscută sub numele de sindrom DRESS. Simptomele sindromului DRESS includ: erupție cutanată, febră, inflamarea ganglionilor limfatici și eozinofile crescute (un tip de celule albe din sânge).

Medicamente, cum este PADUDEN Forte, au fost asociate în cazuri excepționale cu probleme severe ale pielii la pacienții cu varicella.

Alte reacţii adverse

Frecvente (pot afecta până la 1 din 10 persoane)
- erupţii pe piele
- senzație de amețeală sau oboseală
- dureri de stomac, indigestie, diaree, senzație de rău, vărsături, flatulenţă, constipație
- cefalee - dacă acest lucru se întâmplă în timp ce luați acest medicament este este important să nu luați alte medicamente pentru durere
- scaune negre
- scaune cu sânge
- vărsături cu sânge

Mai puţin frecvente (pot afecta până la 1 din 100 persoane)
- somnolență
- anxietate
- furnicături sau ȋnţepături
- dificultăți de somn
- urticarie, mâncărime
- sensibilitatea pielii la lumină
- tulburări vizuale, probleme de auz
- hepatită, îngălbenirea pielii sau ochilor, reducerea funcției ficatului
- reducerea funcției rinichilor, inflamarea rinichilor, insuficiență renală
- strănut, nas ȋnfundat, senzație de mâncărime sau secreţii ȋn nas (rinită)
- inflamarea mucoasei stomacului
- vânătăi mici pe piele sau în interiorul gurii, nasului sau urechilor
- dificultăți la respiraţie, respirație șuierătoare sau tuse, astm sau agravarea astmului
- sunete în urechi (tinitus)
- senzație de amețeală sau ȋnvârtire (vertij)
- ulceratii la nivelul gurii
- reacţie alergică gravă care determină umflarea feței sau a gâtului

Rare (pot afecta până la 1 din 1000 persoane)
- senzație de depresie sau confuzie
- retenție de lichide (edem)
- pierderea vederii
- modificări ale numărului de celule din sânge - primele semne sunt: febră, durere ȋn gât, ulcere la nivelul gurii, simptome asemănătoare gripei, senzație de oboseală, sângerare din nas și piele

- reducerea numărului de celule sanguine (anemie)
- reacții alergice grave care determină dificultăți de respirație sau amețeală

Foarte rare (pot afecta până la 1 din 10000 persoane)
- insuficienţă hepatică
- insuficienţă cardiacă
- infarct miocardic
- inflamația pancreasului
- tensiune arterială crescută

Cu frecvenţă necunoscută: frecvenţa nu poate fi estimată din datele disponibile
- agravarea colitei ulcerative sau a bolii Crohn (inflamația colonului)

Raportarea reacţiilor adverse
Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. Acestea includ orice reacţii adverse nemenţionate în acest prospect. De asemenea, puteţi raporta reacţiile adverse direct prin intermediul sistemului naţional de raportare, ale cărui detalii sunt publicate pe web-site-ul Agenţiei Naţionale a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale http://www.anm.ro/. Raportând reacţiile adverse, puteţi contribui la furnizarea de informaţii suplimentare privind siguranţa acestui medicament.


5. Cum se păstrează PADUDEN Forte

Nu lăsaţi acest medicament la vederea şi îndemâna copiilor.

Nu utilizaţi acest medicament după data de expirare înscrisă pe ambalaj, după EXP. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.

A se păstra la temperaturi sub 30ºC, în ambalajul original.

Nu aruncaţi niciun medicament pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Întrebaţi farmacistul cum să aruncaţi medicamentele pe care nu le mai folosiţi. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.

6. Conţinutul ambalajului şi alte informaţii Ce conţine PADUDEN Forte
- Substanţa activă este ibuprofen. Fiecare drajeu conţine ibuprofen 400 mg.
- Celelalte componente sunt: lactoză monohidrat, povidonă, amidon de porumb, talc, croscarmeloză sodică, stearat de magneziu, dioxid de siliciu coloidal anhidru, zahăr, dioxid de titan (E 171), ceară carnauba, ceară de albine.

Cum arată PADUDEN Forte şi conţinutul ambalajului
PADUDEN Forte se prezintă sub formă de drajeuri alungite, biconvexe, de culoare albă. Cutie cu un blister din PVC-PVDC/Al a 12 drajeuri.
Deţinătorul autorizaţiei de punere pe piaţă şi fabricantul

Deţinătorul autorizaţiei de punere pe piaţă
Terapia SA
Str. Fabricii nr. 124, Cluj Napoca, România

Fabricantul
US PHARMACIA Sp.z o.o.

Ul. Ziebicka 40, 50-507 Wroclaw, Polonia

Pentru orice informaţii referitoare la acest medicament, vă rugăm să contactaţi reprezentanţa locală a deţinătorului autorizaţiei de punere pe piaţă.

Acest prospect a fost revizuit în Noiembrie 2018.

Alte surse de informaţii

Informaţii detaliate privind acest medicament sunt disponibile pe web-site-ul Agenţiei Naţionale a
Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale http://www.anm.ro/

... Citeste mai putin

Momentan nu sunt pareri. Parerea ta e importanta si pentru ceilalti! Ai folosit acest produs?

Spune-ti parerea

Scrie o parere
Paduden Forte 400 mg x 12 draj.

Paduden Forte 400 mg x 12 draj.

PADUDEN Forte conţine ibuprofen care aparţine unui grup de medicamente numite antiinflamatoare nesteroidiene (AINS). Antiinflamatoarele nesteroidiene modifică răspunsul organismului la durere, inflamaţie şi febră.

Pentru mai multe detalii consultati sectiunea de Prospect.

Utilizam datele tale in scopul trimiterii de comentarii. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

newsletter